Inbakad getost i filodeg.

30 okt, 2023

Inbakad getost i filodeg. Tunna frasiga filodeg fyllts med krämig getost. Perfekt som förrätt eller meze. Servera gärna med en fräsch sallad till. Ni måste testa

Receptet innehåller reklam för Soignon Getos. 

4 port

25-30 min

INGREDIENSER

  • 4 st filodegsark
  • 2 pkt Soignon Getost med örter
  • 2 msk smör, smält
  • 2 st färska fikon
  • 1-2 msk flytande honung

Till servering:

  • 1 msk flytande honung
  • Valnötter
  • Sesamfrö
  • Färsk fikon

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Pensla en filodegsark med smält smör, lägg på den andra arken och pensla med smör.
  3. Lägg hela getosten-rulle längst med kanten på den breda sidan av filodeg. Toppa med lite grovhackade valnötter och några skivor fikon. Ringla över honung och linda sedan in osten. Gör som ett paket. Pensla med smör och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått gyllenbrun färg.

  5. Ringla över honung och strö över sesamfrö och valnötter. Servera direkt och njut!



Recept som kommer få dig lyckas i köket.