Lakritspannacotta med hallon

30 oktober 2022

Reklam samarbete:

Lakritspannacotta med hallon är en gudomligt god dessert som kombinerar den mjuka och lena konsistensen av pannacotta med den söt-salta smaken av lakrits. Bästa kombinationer  om ni frågar mig!  

Jag har använt lakritspulver och toppat min lakritspannacotta med lakrits (liquorice), ger en ännu mer intensiv lakritssmak och en fin texturkontrast. Är du en lakritsälskare så kommer du att älska denna kombination.

4 port

20 min + 4

INGREDIENSER

  • 3 st gelatinblad eller 1 påse vegegel
  • 4 dl vispgrädde
  • 2  tsk lakritspulver
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl  turkisk yoghurt

     

Hallonkompott:

  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1-2 msk limesaft
  • 0,5 dl vatten 

Garnering:

  • Hallon
  • Blåbär 
  • Mynta
  • 1-2 tsk lakrits liquorice

 

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Blanda ihop grädde, socker och lakritspulver  i en kastrull. Låt koka upp.
  3. Ta av kastrullen från plattan  och tillsätt.  Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Rör ner i den varma grädden. Ta bort kastrullen från värme och häll ner  yoghurt och rör om.
  4.  Sila pannacotta genom en sil  innan du häller upp i glas. Ställ glasen i en avlång brödform 1,5 l, lägg en kökshandduk under. Ställ glasen mot formens kant så att glasen lutar sig mot.
  5. Häll sedan upp pannacotta i små 4 st glas och låt stelna i kylen i minst 3-4 timmar eller över natten. Tips: använd en kanna för att hälla upp pannacotta i glasen.

     

  6. Hallonkompott: Koka hallonen tillsammans med socker, vatten och limesaft i en kastrull i ca 3-4 minuter på medelhög värme. Låt sedan svalna innan du häller på pannacotta. 
  7. Toppa pannacottan med hallon-kompotten. Dekorera med  bär och mynta. Strö över lite lakrits och njut!

GÖR SÅ HÄR

INGREDIENSER

ANNONS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.