Jasminris- som passar till asiatiska maträtter

29 aug 20223

 Så här få du det perfekta riset som passar till dina asiatiska maträtter.

Jag får oftast frågor om hur man får till en perfekt ris som man serverar till asiatiska rätter. Så nu har jag filmat ett video på min Instagram och här får fin min bästa tips för att lycka med ditt ris.

TIPS! För att få det bästa resultatet är det viktigt att tänka på: Först och främst, behöver du en rätt rissort (jag har använt Jasminris från GARANT märke ) sen är det att du sköljer riset noggrant. Genom att skölja ordentligt kan du ta bort stärkelse som kan göra riset klibbigt eller ojämnt. När du sköljer riset, se till att använda kallt vatten, och skölja tills vattnet blir klart. 

4 port

1 tim

INGREDIENSER

  • 3 dl  jasminris ( långkornigt)
  • 4,5 dl vatten 

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att skölja riset  2-3 omgångar, för att få bort så mycket stärkelse så möjligt.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt riset ( tänk att vatten ska täcka riset med 1 cm ungefär ) . 
  3. Låt koka upp på medelvärme med lock på tills all vätska har absorberats.
  4. När all vätska har absorberats, stäng av värmen helt och låt riset ångas med locket på  i ca 10-15 minuter.  
  5.  Efter att riset har ångats klart, använd en gaffel för att fluffa upp riset.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.