Här kommer ett recept på friterade potatisbullar med ost och panko. Så gott!
4 port
15-20 min
INGREDIENSER
ca 900 g potatisar ( mjölig)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk majsstärkelse
1 msk finhackad persilja
1 tsk vitlökspulver
10 st ost bitar ost (t.ex. cheddar, mozzarella eller hushållsost )
1 dl panko, till panering
Olja till fritering
GÖR SÅ HÄR
Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Koka potatisarna tills de är mjuka ca 10 minuter.
Häll av vattnet och låt potatisarna svalna något. Mosa potatisarna med en potatisstöt eller en gaffel.
Tillsätt majsstärkelse. vitlökspulver, persilja, salt och peppar. Blanda väl.
Forma potatismoset till lagom stora bollar och lägg i mitten en ostbit i varje boll ( ha lite vatten på händerna när du rullar).
Rulla varje potatisboll i panko så att den täcks helt.
Värm upp oljan i en kastrull eller fritös till ca 175-180 grader.
Fritera potatis bollarna i omgångar i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av på ett hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
Servera potatisbullarna med en god sås eller som tillbehör till en huvudrätt.
1 kg lax
1 nypa salt
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl creme fraiche
1 msk grön pesto
2 st vitlöksklyftor
50 g riven parmesanost
2 msk olivolja
Några blad färsk basilika
PANERING
1 ½ dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 ½ msk paprikapulver
Salt & peppar
1/2 tsk chilipulver
2 tsk grillkydda
SÅS
2 vitlöksklyfta, riven
2 dl sweet chilli
2 mak ostronsås
1 msk ingefära, riven
½ dl ketchup
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingen i munsbitar. Blanda yoghurt, vitlök och salta. Vänd runt kycklingen i marinaden.
PANERING
Panering:Blanda ihop alla ingredienser till paneringen i en djup skål och vänd kycklingen bitar runt så att den täcks överallt. Ställ åt sida.
FRITERA
Hetta upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i flera omgångar tills de är riktigt gyllenbruna och krispiga ( ca 2 min). Ställ på en hushållspapper och låt olja rinna av.
SÅS
3. Blanda ihop samtliga ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta upp en djup stekpanna med olja. Häll i såsen och låt kokas hastigt på hög värme. Lägg den friterade kycklingen i pannan och vänd runt så att de täcks helt. Toppa med salladslök och strö sesamfrön över. Servera med ris eller i en salladsblad.