Kinder cheesecake

17 sep 2023

Kinder cheesecake för dig  som verkligen älskar allt med kinder choklad, varje tugga blir till en överraskning. En kombinerar av den krämiga och lena smaken av cheesecake-fyllningen med lite cranchi från bueno och avslutas med ganache av kinder maxi. En perfekt dessert att bjuda på när någon fyller år. 

8-10

30 +2

INGREDIENSER

Botten:

  • 20 st digestivekex
  • 75 g smält smör

Fyllning:

  • 300 g färskost (t.ex. Philadelphia naturell)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker socker
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 5 st Kinder maxi choklad 
  • 3 pack Kinder Bueno ( 3 dubbla)


    Garnering:
  •  5 st Kinder maxi 
  • ½  dl vispgrädde
  • 1 tsk olja, naturell

    Dekoration:
  • 1 pack Kinder Bueno  
  • Ca 25 g mörk choklad ( för att göra ränder)

     

Gör så här:

  1. Botten: Mixa digestivekexen i en matberedare eller finkrossa dem genom att lägga dem i en plastpåse och använda en kavel. Blanda de krossade kexen med smält smör till en massa.

     

  2. Täck en form med löstagbar kant,  24 cm i diameter med bakplåtspapper. Botten och sidor (pensla formen med lite smör innan så att remsorna sitter bättre).
  3. Tryck ut kex-massa i botten av en form. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen.

     

  4. Fyllningen: Dela kinder Maxi chokladen i mindre och smält i mikro i ca 10 sek. Låt svalna helt.
  5. Vispa vispgrädde, färskosten, florsocker och vaniljsocker i en bunke till en fast och krämig konsistens. Rör försiktigt ner det smälta Kinder-chokladen i smeten. Grovhacka Kinder Bueno och blanda ner i smeten.
  6. Fördela fyllningen över botten i formen jämt. Låt seden cheesecake stelna i frysen ungefär 30-45 minuter.

  7. Chokladganache: Koka upp grädde i en kastrull. Dela kinder choklad i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål och häll över den varma  grädde. Rör tills all choklad är smält. Tillsätt olja och rör om. Om chokladen skulle fortfarande kännas lite tjockt värm i mikro i några sekunder. Låt sedan svalna.

     

  8. Häll chokladganachen över cheesecake och fördela jämnt med en matsked.  Gör några render med smält mörkt choklad.

     

  9. Låt cheesecaken stå i kylen i minst 2-3 timmar, eller ännu bättre över natten, så att den kan stelna ordentligt.

 

Liknande inlägg

ANNONS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.