Rostad vitlök-och blomkålssoppa

31 augusti 2022

 

Smakrik och fantastiskt god blomkålssoppa som passar både till vardag och till lite festligare måltider. Det är något alldeles speciellt med rostad vitlök, ger en härligt fyllig smak.

4

30-35 Min

INGREDIENSER: 

 
  • 1  blomkålshuvud (ca 800 g)
  • 1 hel vitlök  
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 1  grönsaksbuljong 
  • 6 dl vatte 
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl matlagningsgrädde 
  • salt & peppar

Topping:

  • olivolja 
  • chiliflakes 
  • färsk rosmarin

 

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 
    2. Skär blomkålen i mindre buketter, skala och skär löken i klyftor. Skär bort toppen på vitlöken och lägg allt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Salta och peppra.
    3. Rosta i ugnen ca 30-35 minuter tills de fått gyllenbrun färg.
    4. Koka vatten i en kastrull med buljongtärning. Mixa buljongen och dem rostade grönsaker till en slät soppa. Du kan använda dig av en matberedare eller stavmixer. 
    5. Häll ner matlagningsgrädde och smaka av med chiliflakes. Låt soppan sjuda i ca 5 minuter.
    6. Topping: Ringla över lite  olivolja och strö på chiliflakes, nymald svartpeppar och garnera med rosmarin.
 

 

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2023 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd.