Kycklingwok

7 maj 0223

Kycklingwok är så enkelt och ändå så galet gott. Här hemma laga jag ganska ofta av det asiatiska köket men nu har jag hittat den hemliga ingrediensen för att få kycklingfilé ännu saftigare.. När ni kommer att testa recepten själva så kommer ni förstå vad jag menar med dessa hemliga ingredienser. 

Bakpulver eller bikarbonat använder man för att få köttet mörare

 

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 tsk bakpulver eller bikarbonat 
  • 1.5 msk majsstärkelse 
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade 
  • Salt & peppar, efter  smak 
  • 1 röd paprika 
  • 1 grön paprika 
  • 1 knippa salladslök 
  • 1 lagom stor zucchinin
  • Ca 200 g färska champinjoner 
  • 1-2 morötter 
  • Olja till stekning

Sås: 

  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl ostronsås 
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk risvinäger   
  • 1 kyckling-buljongtärning eller fond  (löses upp i 1 dl kokvattnet
  • 2 tsk sesamolja 
  • 2 msk farinsocker eller strösocker  

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Skär kycklingen i tunna strimlor. Blanda kyckling med  majsstärkelse, bakpulver, salt och pressad vitlök. 
  2.  Skala morot och skär i smala stavar. Skär paprika, champinjoner och zucchinin i mindre bitar. Ställ åt sidan. 
  3. Lös upp buljongen-träningen i 1 dl kokt vatten. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål.
  4. Hetta upp en stekpanna eller wok med oljan och stek kycklingen på hög värmen, kycklingen ska stekas helt genomstekt. Lägg över kycklingen på en tallrik. Ställ åt sidan. 
  5. Stek samtliga grönsaker  och champinjoner i samma, stekpanna på högvärme så de får bara en stekt yta
  6. Vänd tillbaka kycklingen och häll över såsen, koka 1-2 min  på hög värmen tills såsen har tjocknat något.
  7. Servera direkt med nykokt nudlar eller ris.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.