Grillad Kycklingspett

7 maj 0223

Tips på hur du får en riktig saftig kycklingspett på grillen. Kycklingspett är en klassiker i sommar som är både enkel och god men just kycklingfiler kan upplevas ibland lite torra och tråkiga. Jag brukar oftast marinera kyckling i yoghurt, kycklingen blir så saftig och gott.  

4 port

30-35 min

INGREDIENSER

 • Ca 700 g kycklingfiléer
 • 1 dl naturell yoghurt
 • Citronjuice av en halv citron
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk grillkrydda
 • 1 tsk torkad timjan
 • Salt och peppar efter smak
 • 2-3 msk olja

 

Tillbehör:

 • Paprika 
 • Grön sparris
 • Gul lök
 • Tomat  

 

ANNONS:

Edit Template

GÖR SÅ HÄR

 

 1. Skär kycklingfilé avlånga bitar och lägg dem i en fryspåse. Bland sedan ner samtliga ingredienser i kycklingen och massera ordentligt kycklingen. Låt kycklingen marinera i minst 30 minuter, eller över natten för att få mer smak.
 2. När det är redo att grilla, trä kycklingbitarna på spett och grilla dem (glöm inte att pensel grillgaller med smör) på hög värme i 8-10 minuter, eller tills de är genomstekta och har en fin grillad yta sen ska du dra bort från direkt värmen och låt kycklingen vila på sidan.
 3.  Servera kycklingspetten varma med en sallad, ris, eller något annan god grillad grönsaker.

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.