Kyckling lasagne med spenat zucchini- och soltorkade tomater

8 Sep, 2020

Så krämig och underbart god lasagne med kyckling, spenat zucchini och soltorkade tomater. Lasagnen är verkligen ett maträtt som man aldrig tröttnar på, passar till vardag och perfekt till matlådor att frysa in. 

4-6 port

1 tim

INGREDIENSER

  • 12 st lasagneplattor
  • 600 g kycklingfilé ( 3 st filéer )
  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor 
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olja, till stekning 
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • ½  burk soltorkade tomater i olja 
  • 1 lagom stor zucchini
  • 2 st kycklingbuljong -träningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 dl créme fraiche 34%
  • Salt & svartpeppar, efter smak
  • 100 g babyspenat  
  • ca 2 dl  riven parmesanost 
  • ca 1 dl färsk basilika, finhackad

 

Bechamel-sås:

  • Ca 3 dl riven ost, valfri sort
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 ½  msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 krm salt



Till serveringen:

  • Pumpafrön
  • Parmesanost 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en djup kastrull och fräs vitlök och lök utan att den får färg, det ska bara mjukna lite.
  4. Tillsätt kycklingfilé och stek några minuter. Salta och peppra.
  5. Strimla soltorkade tomater, hacka zucchini, finhackad basilika och lägg ner i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, soja, buljongträningar och crème fraiche. Låt puttra ca 5 -7 minuter på medel högvärme. Under tiden gör du bechamelsåsen.
  6. Bechamelsås: smält smöret i en kastrull. Rör ut mjöl och lite mjölk så att det inte klumpar sig, häll i restens mjölken och koka såsen under omrörning tills såsen börjar bli tjockna lite. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Montering: Pensla en ugnsformen med lite smör. Häll lite av kycklingsåsen och bechamelsåsen i botten av ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor och täck med mer bechamelsås. Varva sedan lasagneplattor med kycklingsås, bechamelsås, och spenat. Avsluta med ett lager bechamelsås och strö över parmesanosten. Grädda lasagnen i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt sedan lasagnen stå en stund innan serveringen. 
 

ANONNS:

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

sushi-tårta

Sushi-tårta

Sushi-tårta 14 sep 2023 Jag och min dotter älskar sushi så vi tänkte testa att göra en sushi-tårta som hon har sparat ett recept på

Till Receptet »
kycklingwok zofias kök

Kycklingwok

Kycklingwok 7 maj 0223 Kycklingwok är så enkelt och ändå så galet gott. Här hemma laga jag ganska ofta av det asiatiska köket men nu

Till Receptet »
Kycklingspett

kycklingspett

Grillad Kycklingspett 7 maj 0223 Tips på hur du får en riktig saftig kycklingspett på grillen. Kycklingspett är en klassiker i sommar som är både enkel

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.