Krispig kycklingfilé i ugnen panerad med cornflakes

8 feb,2023

Cornflakes kan man använda till mycket mer än bara frukost. Det blir så krispigt och gott  dessutom behöver du inte ens fritera. Dessa kycklingfiler tillagas i ugnen och serveras med en supergod BBQ-glaze. 

4 port

30-45 Min

INGREDIENSER: 

    • 3 st kycklingfiléer ( ca 700 g)
    • 1 tsk paprikapulver
    • ½  tsk salt
    • 1 tsk vitlökspulver 
    • 2 tsk grillkrydda  
    • 1 tsk oregano, krydda 
    • ½  tek svartpeppar
    • 5 dl cornflakes, till panering 
    • 2 ägg, till panering 
    • 2-3 msk raps eller solrosolja 

BBQ-glaze:

  • 1 ½  dl ketchup
  • 2 vitlöksklyftor, riven eller pressad 
  • 1 msk flytande honung 
  • 1 msk japansk soja 
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader, under-och övervärme.
  2. Dela kycklingfile i avlånga och bitar. Krydda med samtliga kryddor.
  3. Krossa cornflakes till fina smulor och lägg i en skål.
  4. Vispa lite lätt  äggen i en skål.
  5. Panera varje kycklingfilé först i ägg och till sist cornflakes.
  6. Placera kycklingfiléerna på en bakplåt med bakplåtspapper och ringla lite olja över.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30-35  minuter tills kycklingen är genomstekt och cornflakes är krispiga.
  8. BBQ-glaze: Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på medelhög värme i ca 5 minuter, rör om under tiden. Ta bort från värmen och låt  svalna.
  9. Pensla sedan kycklingen med BBQ-glaze. Servera och njut!
    Du kan också användas som dip eller glaze för att tillaga kött på grillen. Förvara gazen i kylskåpet. 

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2023 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd.