Middag på10 minuter. Spicy nudlar med köttfärs och en härlig blandning söt, syrlig och het smak.
Som alltid kan du anpassa receptet genom att experimentera med olika grönsaker, kryddor och smaksättningar efter dina önskemål.
ANNONS:
Edit Template
4 port
15 min
INGREDIENSER
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ dl olja till stekning
250 g äggnudlar eller risnudlar
300 g köttfärs
1 röd paprika, strimlad
2 st morötter, strimlad
Sås:
1-2 tsk sambal ( utesluta om du inte gilla stark)
2 msk japansk soja
1,5 dl sweet chili
1 dl ostronsås
1 msk flytande honung
1 dl vatten
2 tsk sesamolja
1 lime, pressad saft
Topping:
Färsk koriander eller persilja
Sesamfrö till servering
Chiliflakes
GÖR SÅ HÄR
Skal och vitlök och ingefära. Finhacka och riv ingefära. Värm oljan i en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt ingefära och vitlök, och stek några minuter. Tillsätt köttfärsen i pannan och bryn hastigt på hög värme, stek tills den är genomstekt.
Tillsätt tärnad paprika och morot i pannan. Fräs i några minuter tills grönsakerna börjar mjukna men fortfarande har krispighet.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen i en skål och häll i över köttfärsen och grönsakerna. Blanda väl så att smakerna fördelas jämnt.
Lägg de kokta nudlarna i pannan och blanda dem med köttfärsen och grönsakerna. Ringla sesamolja för extra smak och glans. När allt är ordentligt blandat och uppvärmt, ta bort från värmen.
Servera nudlarna direkt, toppa med hackad färsk persilja/koriander och sesamfrön.