Krämig alfredo pasta med pankopanerad kyckling.

17 aug 2023

Krämig pasta serveras med pankopanerad kyckling. Jag har även hittat ett lite enklare sätt att planera kycklingen på, dessutom blir den mycket saftigare. Och istället för att fritera kycklingen i mycket olja brukar jag steka den, och det gör ingen att det inte blir färdigt tillagad, det ska  tillaga klar i ugnen på så sätt behåller paneringen sig krispighet.

   

4 port

1 tim

INGREDIENSER

  • 4 kycklingfiléer ( ca 700 g )
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk oregano, torkad 
  • 1 tsk vitlökspulver 
  • 1 tsk grillkrydda 
  • Salt och peppar 
  • 1 ägg 
  • 1 dl naturell yoghurt  eller filmjölk 
  • 200 g panko-ströbröd 
  • 1 dl olja till stekning 

 

Pasta: 
  • 400 g tagliatelle
  • 1 schalottenlök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 25 g smör, till stekning  
  • 3 dl matlagningsgrädde (Mildas 4%)
  • 1 krm svartpeppar, nymald 
  • 2 msk kycklingfond eller 1  buljongtärning 
  • ½ dl pastavatten
  • 2 dl mozzarellaost, riven (det går bra att byta till ett annat sort ost)
  • 20 g bladpersilja, finhackad 
  • Parmesan och till servering 

 

Gör så här:

 

  1. Panerad kyckling: Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna i mitten, så du får två delar.
  3. Blanda ihop vetemjöl, paprikapulver, grillkrydda, oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Tillsätt ägget och yoghurt rör ihop till en smet. 
  4. Vänd kycklingfiléerna först i smeten och sedan i panko-ströbröd. Vänd flera gånger i panko så att de blir helt täckta.
  5. Värm upp olja i en stekpanna på medelvärme och stek kycklingfiléerna gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida (kycklingen tillagas klart i ugnen).
  6.  Lägg  över kycklingen i ugnsfast form med klädd bakplåtspapper. Ställ i ugnen och låt kycklingen hålla sig varm och krispig menade du gör pastan.

  1. Pasta Koka pasta i lätt saltad vatten enligt anvisning på förpackningen.  
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs mjukt i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt grädde, kycklingfond, salt och peppra. Låt puttra ca 5 minuter. 
  4. Rör ner mozzarellaosten i såsen och dra bort från värmen. Toppa med finhackad persilja.
  5. Blanda sedan pastan i  såsen och pastavatten. Vänd runt allt.
  6. Skär kyckling på längden och lägg ovanpå pastan, vid servering. Toppa med parmesanost och njut!

 

ANONNS:

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

laxgratäng med kokosmjölk

Lax i röd currysås

HEM> RECEPT> FISKRÄTTER 7 jan 2024 Rödcurry lax i kokosmjölk Gratinerad lax med kokosmjölk och röd curry tillsammans med grönsaker. Snabblagad, lättlagad och perfekt vardagsrätt.

Till Receptet »
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök

Lax med asiatiska smaker

HEM> RECEPT> Asiatisk Fisk och Skaldjur 11 jan, 2023 Lax med asiatiska smaker Enkelt att laga, tar mindre än 15 minuter att tillaga denna magiskt goda laxrätt.

Till Receptet »
sushi-tårta

Sushi-tårta

Sushi-tårta 14 sep 2023 Jag och min dotter älskar sushi så vi tänkte testa att göra en sushi-tårta som hon har sparat ett recept på

Till Receptet »
kycklingwok zofias kök

Kycklingwok

HEM> RECEPT> KYCKLING> Kyklingwok Kycklingwok 7 maj 0223 Kycklingwok är något jag lagar väldigt ofta men nyligen har jag upptäckt en hemlighet som tar din kycklingwok

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.