Valnötstårta med kaffe & choklad

Valnötstårta med kaffe & choklad

Valnötstårta med kaffe & choklad MAJ 03, 2020 Tårta med smak av rostade valnötter, bottnar dränkt i kaffe och den mörka chokladen. Alltså dessa kombinationer av smaker otroligt gott!  10-12 bitar 60-90min INGREDIENSER Botten: 4 st ägg 2 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1,5 tsk bakpulver 2 dl valnötter, rostade och malda Smörkräm: 250 g rumstempererat smör 1 burk kondenserad mjölk (sötad) 2 st äggulor 2 tsk vaniljsocker 200 g färskost, rumsvarmt 1 dl rostade och malda valnötter Kaffelag: 2 msk  espressopulver stark bryggkaffe 2 dl vatten 2 msk  strösocker Chokladganache: 150 g mörkt choklad 1.5 dl vispgrädde 1 tsk rapsolja GÖR SÅ HÄR Rosta och mala nötter: Börja med att rosta valnötter i en torr stekpanna på låg värme tills de har fått en härlig färg. Ta bort vattnet och låt svalna helt innan du mixar dem i en mixer/matberedare. Botten: Klä en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck även formens kanter med bakplåtspapper längs med kanten (smörja formen innan).  Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna väl och sikta ner dem i äggblandningen. Vänd försiktigt med en slickepott till en jämn och klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är torr. Låt svalna helt innan du delar den i två.   Smörkräm/fyllning: Värm upp kondenserad mjölken, äggulor och vanilj extrakt i en kastrull på låg värme under omrörning, koka upp tills den  börjar tjocknar. Låt sedan svalna helt.   Vispa smöret fluffigt på hög hastighet. Tillsätt kondenserad mjölk och äggulor blandningen under vispning, häll lite åt gången. Tillsätt färskosten (viktig att färskosten är tempererad) och  fortsätt att  vispa.   Dela smörkrämen i två skålar, blanda det ena med valnötter. Kaffelag: Lös upp espressopulver och strösocker med kokvatten. Montera tårta: Dela tårtbotten i mitten. Pensla med kaffe-lag. Bre ut fyllningen (börja med den fyllningen med nötter i), lägg på nästa botten och spackla hela  tårtan slät och fin med smörkrämen. Dekorera med valnötter runt hela tårtan (se video). Ställ tårtan i kylskåpet en liten stund innan du häller över chokladganache.   Chokladganache: Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm upp vispgrädde i en kastrull. Häll sedan över den varma grädden på chokladen och rör tills allt choklad är smält. Tillsätt olja och rör om ( skulle chokladen stelna, värm den i micro för några sekunder). Häll  chokladganache över tårtan och jämna ut försiktigt med en sked/palett. Dekorera resten av valnötterna. Förvara tårtan i kylen. Ta fram tårtan i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering då tårtan smakar som bäst! Liknande inlägg CHOKLAD, DESSERTER Valnötstårta med kaffe & choklad april 2, 2024 CHEESECAKE, CHOKLAD, DESSERTER, ÖVRIGT Oreo Cheesecake mars 12, 2024 CHOKLAD, DESSERTER Chokedkakan med Dumlekola januari 12, 2024 CHOKLAD, DESSERTER Chokladmousse december 22, 2023 CHOKLAD, DESSERTER Bountytårta december 19, 2023 Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Oreo Cheesecake

Oreo Cheesecake

HEM> RECEPT>  12 mars 2024 Oreo Cheesecake   Om du älskar oreos och älskar cheesecake, är denna Oreo Cheesecake den perfekta desserten för dig.  10 bitar 15 min INGREDIENSER         Botten: 2 pack Oreokex ( 2x á154 g) 75 smör, smält 300 g färskost  4 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 2 dl florsocker   1 packa Oreokex Garnering: 100 g ljus eller mörk choklad 1 dl vispgrädde Dekorering: 3 dl vispgrädde  ca 5-7 Oreokex ( att dekorera) GÖR SÅ HÄR Botten: Smält smöret och ställ åt sidan.  Mixa hela oreo -kexen i en matberedare till fina smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut kex-massan i botten i en form, 24 cm i diameter och jämna den med hjälp baksidan av ett glas. Ställ in i kylen under tiden du gör fyllningen. Fyllning: Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker  till en krämig konsistens. Använd en elvisp.  Grovhacka oreo kexen, blanda ner i din cheesecake-smeten och vänd runt så att kexen blandas jämt. Häll över cheesecake-smeten över kexbotten och jämna ut.   Ställ sedan cheesecake i kylen för att svalna i 4-5  timmar eller över natten. Chokladganachen: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll grädden över chokladen och låt stå i 2 minuter och rör sedan om tills all choklad har smält och du har fått en slät ganache. Häll över chokladganachen och ställ tillbaka formen i kylen ca 30 min. Ta bort din cheesecake från formen (dra en varm palett kniv runt kanten på cheesecake, lossna lättare ur formen).  Spritsa på med vispad grädde och dekorera med lite oreo kross och bitar. Ställ tillbaka din oreo cheesecake i kylen tills du ska servera. Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket.  Add Your Heading Text Here

Till Receptet »
Chokladkaka med daimganache

Chokedkakan med Dumlekola

HEM> RECEPT> DESSERT>  13 jan 2024 Chokladkaka med Dumleganache Denna chokladkaka med dumlekole-ganache är oemotståndlig, så saftig och chokladig att den smälter bara i munnen. En perfekt balans mellan choklad och  dumlekolasmak. Dessutom är den superenkel att baka. Det är en grundrecept för alla mina tårtbottnar.  Jag har kaffe i kladdkakan; kaffet ger inte så mycket kaffesmak, utan förhöjer bara mer av chokladsmaken. Självklart går det jättebra att byta ut kaffet mot hetvatten. 10-12 port 1 min INGREDIENSER Kakan: 1 ½  dl yogurt, naturel  1 ½  dl raps eller solrosolja 3 ägg 3 dl vetemjöl  1 ½ tsk bakpulver  1 ½ tsk bikarbonat  2 ½ dl socker   1 ½ dl kakao 1 dl stark bryggkaffe  Choklad och -daimganache: 100 g  choklad 55% 10 st dumlekola  1 dl vispgrädde GÖ SÅ HÄR               Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med 24 cm i diameter, och fodra även kanten av formen med bakplåtspapper (pensla med lite smör på papperet så det fastnar bättre). Rör ihop yoghurt, olja och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Sikta sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt det hett kaffe. Rör  till en klumpfri smet (rör inte mer än nödvändigt). Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Gör ett stickprov med en tandpetare om den kommer ut torr är kakan klar. Låt sedan kakan svalna en stund i formen. Släpp upp och ställ på ett galler, och låt den svalna helt innan du kan bre på ganache. Choklad- och dumleganache: Grovhacka chokladen och dumlekolan. Lägg i en värmetålig skål. Koka upp grädden och häll över. Låt stå i ca 3-5 minuter. Rör sedan tills all choklad  är smält (om det inte har smält helt, värm upp i mikron ca 20 sekunder). Ställ i kylen i ca 2 timmar, eftersom ganachen behöver stelna. Den ska stelna med forfarande den ska vara bredbar och följsam. (Skulle ganachen blir för seg, då ska du låte det stå fram i rumstemperatur en stund). Lägg chokladkakan på en serveringsfat och bred på ganachen över hela kakan. Jag har skapat mönster med hjälp av en sked. Servera kakan direkt eller förvara i kylen. Tips: Ta fram kakan en stund innan du serverar den, så blir den mjuk och saftig. Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Chokladmousse -Zofias kök

Chokladmousse

HEM> RECEPT> DESSERT> Chokladmousse  12 dec 2023 Chokladmousse på endast 2 ingredienser Denna chokladmousse fixar du på bara få ingredienser och passar perfekt att förbereda i förväg och ställa i kylen. Len, fluffig  och  fantastiskt god chokladmousse att njuta efter myårsmiddag.  VIKTIGT! Att chokladmousse står fram en stund innan serveringen. Då får den en perfekt krämigt och len konsistens.      6 port 15 min INGREDIENSER 200 g choklad (mörk eller mjölkchoklad, beroende på din smak) 4 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker  Till servering:  2 dl vispgrädde  1-2 msk finhackade pistagenötter  färska hallon  GÖ SÅ HÄR Börja med att smälta chokladen. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad tills chokladen är helt smält och slät. Låt svalna helt.  Vispa vispgrädden till mjuka toppar, se till att den inte vispas för länge så att den blir för hård.  Tillsätt den smälta chokladen i den vispade grädden. Vänd försiktigt ihop tills allt är väl blandat. Blanda inte för snabbt för att få en fluffig mousse. Fördela moussen i små portionsglas, ställ i kylskåpet i minst 1-2 timmar för att stelna och få rätt konsistens. Servera med lite lättvispad grädde, färska bär eller finhackade nötter.  Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Choklad- och kokoskaka med färskostfyllning

Bountytårta

HEM> RECEPT> DESSERT>  19 dec 2023 Bountytårta En blandning av  Bounty och Raffaello två favoriter i en och samma kakan.  Ljuvlig god som bara smälter i munnen.   Tips: Tårtan går  jättebra att förbereda 1-2 dagar i förväg  innan och ställa i kylen  8-10 port 1,5 min INGREDIENSER Kakan: 150 g smör, smält 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg (separera gulor och vitor) 2 dl socker 3 dl vetemjöl Fyllning: 200 g färskost 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker ½ burk kondenserad mjölk (397 g) 200 g kokosflingor Chokladganache: 200 g ljus choklad 2 tsk  kokosolja eller 25 g smör  GÖ SÅ HÄR               Chokladkaka: Sätt ugnen på 180 grader över och undervärme. Smörj och klä en springform, 20-22 cm i diameter med bakplåtspapper. Smält smöret och rör ner kakao, vaniljsocker och salt i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna. Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna tills det blir skum. Tillsätt sockret under vispningen och fortsätt vispa tills marängen bildar vita toppar. Blanda ner äggulorna i smörblandningen. Blanda lite av marängen i smörblandningen. Rör sedan ner smörblandningen i marängen lite åt gången. Sikta ner vetemjölet i smetet i flera omgångar tills du får en jämn smet. Klicka ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt i kylen. Fyllning: Vispa grädden, färskost och vaniljsocker till en fast och krämig konsistens. Tillsätt kokosflingor och kondenserad mjölk. Vänd försiktigt tills allt är blandat.  Klicka ner fyllningen på chokladkakan och ställ i frysen i 20-25 minuter för att stelna. Chokladganache:  Smält chokladen tillsammans med kokosoljan antingen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om tills det är helt smält och blankt. Låt det svalna en stund. Lossa kakan från formen och ställ den på en skål tillsammans med formens botten (för att kakan ska sitta stadigare).  Häll chokladganachen över kakan och bred ut jämnt över toppen och sidorna. Dekorera med kokosflingor runt om.  Ställ i kylen och låt stelna i 1 timme. För bästa smaken, ta fram kakan ca 30 minuter  innan servering. Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Raffaello i glas

Raffaello dessert i glas

HEM> RECEPT> DESSERT> Chokladmousse  12 dec 2023 Raffaello dessert Raffaello dessert i glas-utan nötter.   grovhackade). Det är busenkel att slänga ihop den här dessert och man kan även förberedas i förväg och ställa i kallt. Skulle du föredra att ha nötter det går  jättebar att använda ca 1 dl mandel (rostade och VIKTIGT! Att står fram en stund innan serveringen. Då får den en perfekt krämigt och len konsistens.      6 port 15-20 min INGREDIENSER    200 g vaniljrån 250 g mascarpone eller färskost 2 tsk vaniljsocker  1 dl sötad kondenserad mjölk  100 g vit choklad 1 ½ dl kokosflingor  4 st Raffaello bollare   GÖ SÅ HÄR Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna helt. Vispa ihop mascarponen, vaniljsocker och kondenserad mjölk till en kräm med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen, och vänd försiktigt med en slickepott tills allt har gått ihop.Tillsätt kokosflingor och rör om.   Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor.  Varva rån-smulor med och cheesecake-fyllningen  i portionsglas. Strö över lite kokosflingor och lägg på  en raffellbollar på varje.  Ställ i kylskåp för att stelna lite. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen.  Du kanske också gillar Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
trillingnötterna

Trillingnöt

Trillingnöt 10 dec, 2023 Sen trrillingnöt försvann ur aladdin -chokladasken är vi många som saknar just den. Trillingnöt är så enkelt att göra hemma och hur många man som helst med endast 2 ingredienser.  Perfekta julgodiset att ge bort i present. Använd rostade hasselnötter för bästa  smak. Jag har köpt färdig rostade och skalade men du kan enkelt rosta dina hasselnötter i ugnen och skala dem i en kökshandduk genom att gnugga med handen och skalet lossnar. 20-25 st 30 min INGREDIENSER 200 g hasselnötter,  rostade och skalade  2 dl mörk choklad  50 choklad, till render  GÖ SÅ HÄR Finhacka chokladen och lägg undan 1/4 av den. Smält resten av chokladen i en skål över ett vattenbad eller i mikron. Ta bort den smälta chokladen från värmen och blanda ner den del av chokladen som sparats för att kyla ner den smälta chokladen. Häll i hasselnötterna i det smälta chokladen (spara ungefär 1 dl av den smälta chokladen). Lyft upp tre hasselnötter åt gången med hjälp av en gaffel och låt överflödig choklad rinna av innan du placerar nötterna på bakplåtspapper. Låt chokladen stelna helt. När trillingnötterna har stelnat, doppa dem i den smälta chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret för att stelna. Under tiden kan du smälta resten av chokladen över ett vattenbad eller i mikro. Ringla mjölkchokladen över trillingnötterna för att skapa tunna streck, antingen med en gaffel eller genom att använda en spritspåse. Låt det stelna i rumstemperatur. Liknande inlägg Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.

 Daimcheesecake

HEM> RECEPT> DESSERT> Daim Cheescake 26 nov 2023 Daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten Fantastiskt ljuvlig Daimcheesecake med Dumle-garnacha på en pepparkaksbotten som smälter i munnen. Den har verkligen allt och lite till. Kan vara julens godaste efterrätt!   Tips: Cheesecake går jättebra att förbereda dagen innan och ställa i kylen.  10-12 bitar 30 min – 5 tim INGREDIENSER Botten:  ca 200 g pepparkakor  50 g smör,smält  Fyllning: 300 g färskost  3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 200 g vitchoklad 3 st dublladaim Ganache: 100 g mörk choklad  6 st Dumle kola 1 dl vispgrädde Garnering:  2 ½ dl vispgrädde  1 tsk vaniljsocker  1 st. dubbeldaim  GÖ SÅ HÄR     Botten: Klä en springform med en diameter på 22 cm med bakplåtspapper (både botten och kanten). Mixa pepparkakor i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och blanda det med pepparkakssmulorna. Häll ut smulblandningen i formen och tryck ut den till en jämn botten med hjälp av undersidan av en decilitermått eller ett glas. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen. Fyllning: Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Ställ den åt sidan och låt den svalna helt, och rör om då och då. Vispa grädden, färskosten och vaniljsockret till en fast och krämig konsistens. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen gradvis. Grovhacka Daim-chokladen och rör ner den i smeten. Häll sedan fyllningen i formen och bred ut den jämnt. Ställ tillbaka formen i kylskåpet och låt stå i minst 5 timmar, helst längre. Ganache: Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg den tillsammans med dumle i en värmetålig skål. Häll över den varma grädden och rör om tills allt har smält. Om chokladen blir klumpig kan du värma den i mikrovågsugnen i några sekunder.  Ta ut cheesecaken ur kylskåpet och häll över ganachen jämnt. Ställ tillbaka och låt ganachen stelna i ca 30 minuter.   Garnering: Vispa grädden och vaniljsockret och spritsa det på cheesecake. Toppa sedan med finhackad Daim. Visa detta inlägg på Instagram Ett inlägg delat av Zofias Kök (@zofias_kok) Liknande inlägg Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Ferrero Rocher? Då är den här desserten

Rerrero Rocher dessert

HEM> RECEPT> DESSERT> Ferrero Rocher Dessert Ferrero Rocher Dessert 22 dec 2022 Älskar du Ferrero Rocher? Då är denna delikata dessert något för dig! Den är oerhört lätt att tillaga, och du kan förbereda den antingen dagen innan eller några timmar i förväg för att sedan förvara den i kylskåpet. En förtjusande efterrätt som kommer att tilltala alla chokladälskare! 4 st 30 min INGREDIENSER 154 g oreokakor ella andra kex 4 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 1 dl florsocker 1 dl hasselnötskräm Garnering: 200 g mörk choklad 1 dl vispgrädde  1 tsk matolja  1 dl hasselnötter, hackade GÖR SÅ HÄR Mixa Oreokakor till fina smulor. Ställ åt sidan. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker till en krämig konsistens. Tillsätt hasselnötskräm och vispa in den. Varva kaksmulor med grädde i portionsglas och ställ dem i kylen i 20 minuter. Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om tills chokladen är smält. Låt det svalna lite. Toppa desserten med hackade hasselnötter, häll över chokladganache och toppa med hasselnötter. Ställ i kylen i 30 minuter innan servering.   Liknande inlägg Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »
Brylepudding med karamellsås på en chokladkaka

Brylepudding med karamellsås på en chokladkaka

HEM> RECEPT >DESSERT  >Brylepudding      Brylepudding med karamellsås på en chokladkaka MAJ 01, 2021 Brylépudding med karamellsås på chokladkaka. Alltså den typen av brylépudding kallar jag magi, för det som händer är att brylépudding och chokladkaka byter plats under gräddningen. Ja ,då tänker du hur? Jag tänker exakt som dig. När du kommer vända kakan upp och ner efter att den har gräddas, då kommer du fatta jag jag menar. Inspiration & recept av Netflix “Nadiya” TIPS! Läsa igenom receptet noggrann, och inte ha för bråttom. Rumstempererade ingredienser som smör, ägg och mjölk. Och jag rekommenderar att du använder en sockerkaksform och inte springform eftersom kakan gräddas i ett vattenbad.  Hur ser man att kakan är färdiggräddad?– När chokladkakan har flyter upp helt och hållet och Brylépudding sjunker ned. 8-10 1,5 tim INGREDIENSER kakan 150 g smör, rumstempererat 1 ägg 2 dl farinsocker eller strösocker  3 ½ dl vetemjöl  ½ dl kakao  1 tsk bakpulver  1 tsk bikarbonat  1 nypa salt  2 ½  dl mjölk  1 ½  dl saltad kolasås ( köpt) i burk)  Brylépudding:  410 g  osötad kondenserad mjölk eller  4 dl standar mjölk  397 g söt kondenserad mjölk  4 ägg ( M/L) 1 msk vaniljsocker  GÖR SÅ HÄR   Kakan: Sätt ugnen på 180 grader under-  och övervärme.   Smörj en sockerkaksform 24 cm i diameter och pudra med lite vetemjöl. Häll kolasåsen i botten av formen. Ställ åt sidan.  Rör ihop smör, ägg och socker i en bunken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i  äggsmeten. Tillsätt mjölk och rör till en klumpfri smet. Klicka ut smeten i formen jämnt, gärna med hjälp av en slev. Brylepudding: Vispa ihop den sötad och osötad kondenserade mjölken, vaniljsocker och ägg. Du kan vispa antingen med en elvisp eller i en mixer. Häll sedan äggblandningen på chokladsmeten, genom att använda baksidan av en sked och häll försiktigt.  Ställ formen i en djup form och häll kokande vatten i sidan av formen upp till halva formarnas höjd ( alltså kakan ska gräddas i ett bad).  Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter.  Ta ut och låt svalna minst 30 minuter. Vänd sedan kakan upp och ner på en serverings fat och njut.  Liknande inlägg Instagram Facebook Youtube Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.