ugnsbakad ris med grönsaker- Allt-i- ett

Ugnsbakad ris med grönsaker- Allt-i- ett. 

Snabbt, gott och enkelt allt-i-ett . Middag är klart på ca 30 minuter det enda du behöver göra är att blanda ihop allt och låt maten tillagas själv i ugnen.  Den här riset kan du servera som den är (vegetarisk alt.) eller som tillbehör. 

4

30-35 Min

INGREDIENSER: 

  • 2,5  dl rund- kornig ris (Arborioris )
  • 2 morötter
  • 1 medelstor zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt eller 
  • 2-3 msk olivolja
  • 7,5  dl kokt  hetvatten 
  • 2 st grönsaksbuljong 
  • Salt och peppar efter smak
  • 250 g små körsbärstomater 
  • 20 g blad färsk persilja 

 

GÖR SÅ HÄR :

 

    1. Sätt  ugn till 200 grader.
      Skala  lök och morot. Finhacka lök, persilja och  chili. Hacka morötter och zucchini i små tärningar.
    2. Lägg grönsaker i ugnsfast form och tillsätt riset, olja  och rör om att blanda väl med grönsakerna.
    3. Häll i grönsaksbuljongen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg hela kvisten med tomater på  ( skulle du använda ett annat stort tomater, då kan du hela i mindre bitar).
    4. Baka i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills riset är kokt och vätskan har absorberats.

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2023 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd.