Panerad kyckling med panko och parmesanost.

28 juni 2023

Bland det godaste mina barn vet när jag laga panerad kyckling. Krispig kyckling, krämig vitkåls- morotssallad servera i  tortillabröd och njut! Längre ner finna även recept på vitkål och morotssallat. 

4 port

35 min

INGREDIENSER

Ingredienser: 

  • ca 700 g kycklingfilé ( 4 st filéer)
  • 1 dl vetemjöl
  •  2-3 dl panko
  •  2 ägg
  •  1 dl parmesanost, riven
  •  1 tsk salt
  •  2 krm svartpeppar, nymald
  •  1 tsk paprikapulver
  •  1 tsk allkrydda
  • 1 tsk torkad persilja
  •  2-3 dl raps eller solrosolja till stekning

Vitkåls/ morotssallad:

  • Ca 150 g vitkål & morot ( strimlad)
  • Salt & svartpeppar efter smak 
  •  1 tsk sesamfrö
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl sweet chili

Tillbehör:

  • Mini tortillabröd
  • Tomater
  • Picklad Lök
  • Sriracha mayo 
  • Persilja eller koriander 
  • Jalapeño 

GÖR SÅ HÄR

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i mitten. Salt och peppar.
  2. Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i av tallriken och blanda i grillkrydda  
  3. Vispa upp ägget i den andra och blanda panko,  parmesanost och persilja i den tredje och och rör om.
  4. Panera kycklingen först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.  Upprepa tills alla är panerade och lägg dem åt sidan.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna, stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme (testa så att kycklingen är genomstekta).
  6. Vitkålssallad: Bland kålen, morot, majonnäs och sweet chili. Vänd runt och ställ kallt. Servera sedan i tortillabröd eller ät som det är. 

ANNONS:

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.