Kycklingfärsbiffar med asiatiska smaker

29 maj 2023

Kycklingfärsbiffar med asiatiska smaker. Så saftiga och smakrika biffar som går hem hos många. Servera med ris eller nudlar och njut!

4-6 port

45 min

INGREDIENSER

  • 700 g kycklingfärs 
  • 1 gul lök 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 20 g finhackad koriander eller persilja 
  • 1 röd spetspaprika 
  • 1 msk kycklingfond 
  • 2 vitlöksklyftor 
  •  2 msk japansk soja
  • ¾ dl ströbröd  
  • ½ tsk dijonsenap 
  • 1//2 dl mjölk 
  • 1 ägg 
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald

     

    Sås:
  • 1 ½ dl sweet chili  
  • 2 msk farinsocker eller 1 msk honung  
  • 3 cm riven färsk ingefära eller ½ tsk i pulverform. 
  • 1 msk risvinäger 
  • 1 msk sesamolja 
  • 2 msk japansk soja 
  • 1 röd chilifrukt 
  • 1 dl vatten 
  • 2 msk sesamfrön 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka persilja, lök, chilifrukt och vitlök eller mixa i en mixer.
  3. Blanda ströbröd, mjölk, ägg och dina senap i en bunke. Tillsätt kycklingfärs, lök blandningen och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar samt kycklingfond, soja. Blanda ihop allt ordentligt. 
  4. Forma färsen till  biffar (med blöta händer). Stek i en stekpanna på hög värmen med lite olja, cirka 1 min per sida så att biffarna får en stekyta. Lägg över i ugnsform och tillsätt klart mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills biffarna är genomstekta.
  5. Såsen: Blanda alla ingredienser i samma panna och koka upp. Låt koka 3-5 minuter tills den har tjocknat och reducerats lite.  
  6. Häll över såsen på biffarna och servera med nykokt ris eller till en fräsch sallad.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.