19 dec 2023

Bountytårta

En blandning av  Bounty och Raffaello två favoriter i en och samma kakan.  Ljuvlig god som bara smälter i munnen. 

 Tips: Tårtan går  jättebra att förbereda 1-2 dagar i förväg  innan och ställa i kylen 

Choklad- och kokoskaka med raffaellofyllning
Choklad- och kokoskaka med färskostfyllning
Choklad- och kokoskaka med raffaellofyllning

8-10 port

1,5 min

INGREDIENSER

  • Kakan:

    • 150 g smör, smält
    • 1 dl kakao
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1 krm salt
    • 3 ägg (separera gulor och vitor)
    • 2 dl socker
    • 3 dl vetemjöl

    Fyllning:

    • 200 g färskost
    • 3 dl vispgrädde
    • 2 tsk vaniljsocker
    • ½ burk kondenserad mjölk (397 g)
    • 200 g kokosflingor

    Chokladganache:

    • 200 g ljus choklad
    • 2 tsk  kokosolja eller 25 g smör 

GÖ SÅ HÄR

              Chokladkaka:

  1. Sätt ugnen på 180 grader över och undervärme.
  2. Smörj och klä en springform, 20-22 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och rör ner kakao, vaniljsocker och salt i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Separera äggvitor och äggulor.
  5. Vispa äggvitorna tills det blir skum. Tillsätt sockret under vispningen och fortsätt vispa tills marängen bildar vita toppar.
  6. Blanda ner äggulorna i smörblandningen.
  7. Blanda lite av marängen i smörblandningen. Rör sedan ner smörblandningen i marängen lite åt gången.
  8. Sikta ner vetemjölet i smetet i flera omgångar tills du får en jämn smet.
  9. Klicka ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt i kylen.


    Fyllning:
  10. Vispa grädden, färskost och vaniljsocker till en fast och krämig konsistens. Tillsätt kokosflingor och kondenserad mjölk. Vänd försiktigt tills allt är blandat. 
  11. Klicka ner fyllningen på chokladkakan och ställ i frysen i 20-25 minuter för att stelna.


    Chokladganache:
  12.  Smält chokladen tillsammans med kokosoljan antingen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om tills det är helt smält och blankt. Låt det svalna en stund.
  13. Lossa kakan från formen och ställ den på en skål tillsammans med formens botten (för att kakan ska sitta stadigare). 
  14. Häll chokladganachen över kakan och bred ut jämnt över toppen och sidorna. Dekorera med kokosflingor runt om. 
  15. Ställ i kylen och låt stelna i 1 timme. För bästa smaken, ta fram kakan ca 30 minuter  innan servering.

ANNONS:​

Edit Template

Du kanske också gillar

Mini Pavlova med mangocurd
Jordgubbstiramisu
Dadlar-och hasselnötspraliner
Kokosmarängtårta med lemoncurd och vit choklad- kräm
Pannacotta cheesecake
Kladdkaka med chokladganache
Nutella Baklava
Hallonpaj med inbakad vaniljkräm Zofias kök
Kladdkaka i portionsform med dumlekola
Raffaello cheesecake i glas Zofias kök
cheesecake i glas
Pannacotta med salt karamell & daim
Raffaello cheesecake
Pavlova med diam
Donuts med choklad
Crème brûléen
Världens godaste Daimtårta
Crème brûlée
Extra kladdig Kladdkaka
Yoghurt- pannacotta med hallon
Eclair fyllda med vaniljkräm
Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Chokladtryffel & hasselnötspaj
Nutellatårta
Hallonsmulpaj med vit choklad Zofias kök
Marängtårta (Ledeni vjetar torta)
Choklad- och kokoskaka med färskostfyllning
Smördegsbakelse
Lime -Kladdkaka med vit choklad
Chokladkaka med daimganache
Saftig Chokladkaka
Choklad-tårta med fluffig chokladganache
Chokladpudding
Chokladdoppad kola
Raffaello i glas
Citronkladdkaka
Vaniljkräm

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.