Trillingnöt

10 dec, 2023

Sen trrillingnöt försvann ur aladdin -chokladasken är vi många som saknar just den. Trillingnöt är så enkelt att göra hemma och hur många man som helst med endast 2 ingredienser.  Perfekta julgodiset att ge bort i present.

Använd rostade hasselnötter för bästa  smak. Jag har köpt färdig rostade och skalade men du kan enkelt rosta dina hasselnötter i ugnen och skala dem i en kökshandduk genom att gnugga med handen och skalet lossnar.

ANONNS:

Edit Template

20-25 st

30 min

INGREDIENSER

  • 200 g hasselnötter,  rostade och skalade 
  • 2 dl mörk choklad 
  • 50 choklad, till render 

GÖ SÅ HÄR

  1. Finhacka chokladen och lägg undan 1/4 av den. Smält resten av chokladen i en skål över ett vattenbad eller i mikron. Ta bort den smälta chokladen från värmen och blanda ner den del av chokladen som sparats för att kyla ner den smälta chokladen.
  2. Häll i hasselnötterna i det smälta chokladen (spara ungefär 1 dl av den smälta chokladen). Lyft upp tre hasselnötter åt gången med hjälp av en gaffel och låt överflödig choklad rinna av innan du placerar nötterna på bakplåtspapper. Låt chokladen stelna helt.
  3. När trillingnötterna har stelnat, doppa dem i den smälta chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret för att stelna.
  4. Under tiden kan du smälta resten av chokladen över ett vattenbad eller i mikro.
  5. Ringla mjölkchokladen över trillingnötterna för att skapa tunna streck, antingen med en gaffel eller genom att använda en spritspåse.
  6. Låt det stelna i rumstemperatur.

ANONNS:

Liknande inlägg

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.