Bulgursallad med örtmarinerad kycklingfilé

FEBRUARI 17, 2020

Bulgursallad med örtmarinerad kycklingfilé

4 port

35 min

INGREDIENSER

Du behöver:3 dl bulgur ( Alkazihawan )1 stor gul lök,1 knippe salladslök½ knippa bladpersilja1-2 röd paprikor0,5 gurkaSaften av 1 citron2 msk tomatpuré (Burcu)2 msk paprikapuré (Burcu)1 tsk salt1 tsk svartpeppar2 tsk spiskummin2-3 msk granatäppelsirap (Burcu)3 msk olivolja2 st kycklingfiléer1 citron1 tsk salt1-2 tsk örtkrydda1 tsk paprikapulver½ tsk pepparmixOlja till stekningCa 25 g smör till stekning

GÖR SÅ HÄR

1.Koka bulgur enligt förpackningens anvisning.

2. Skölj alla grönsaker ordentligt, finhacka och låt rinna av. Hacka lök och stek i olja tills den mjuknar, stek sedan med tomat och paprikapuré på medelvärme i 2-3 minuter.

3. Fluffa till bulgur med en gaffel, se till att du får den helt klumpfri. Blanda sedan i den stekta löken och puré. Låt svalna i en stund.

4. Blanda samman smaksättningen och blanda sedan i alla ingredienser till en sallad. Smaka av och tillsätt citron, salt och peppar. Täck väl och ställ i kylskåpet tills det är dags att serveras.5 .Krydda filéerna med salt, paprikapulver, pepparmix, örter.

 

Bryn filéerna i en hett stekpanna med olja och smör, sket på varje sida tills dem har fått fin färg. Lägg dem på en ugnsform med folien under.

6. Pressa citronsaften över kycklingen och lägg citronhalvorna runt filéerna. Vik ihop folien till ett luftigt paket. . Tillaga i mitten av ugnen ca 25-30 min. på 200 grader. ( viktigt att temperaturen uppnår 72 grader).

ANONNS:

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.