Kycklinggryta med kokosmjölk & jordnötssmör

JULI 26, 2020

Otroligt goda och smakrika kycklingfärsbiffar med ajvar och morötter. Jag måste bara tipsa om Ajvar jag har använt i mina biffar och den är galet god att äta som den är- ”Mamas Ajvar” finns på dem flesta mataffärer som t.ex Willys och City Gros. Biffarna steks först i stekpanna några min så dem få en härlig färg och färdiglagad i ugnen.

4 portioner

35 min

INGREDIENSER

  • Ca 800 g kycklingfilé
  • 1 burk krossade tomater ( jag har använt märke Muti)
  • 1 pack kokosmjölk (240 ml)
  • 100 g
  • sockerärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 st grönsaksbuljong
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk jordnötssmör (kan utesluta)
  • 1/2 tsk chilipulver
  • Svartpeppar eftersom smak
  • Olja till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela filéerna i mindre bitar. 
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen hastigt på hög värmen. Krydda med samtliga kryddor. Finhacka eller pressa vitlöken och stek tillsammans med kycklingen.
  3. Tillsätt krossade tomater och smula ner grönsaksbuljong och låt grytan koka i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, soja och låt grytan puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela sockerärt mitten och tillsätt i grytan strax innan servering. Låt de bli varma men inte för mjuka.
  6. Toppa grytan med hackad chili och persilja. 
  7. Servera med ris eller pasta.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.