Ljuvligt Nougat cheesecake som bara smälter i munnen.

JUNI 09, 2021

Blåbärscheesecake Cheesecake är ett perfekt dessert att förbereda dagen innan ställa i frysen och tina sedan i kylen långsam. Dekorera med blåbär och ätbara blommor innan serveringen.

10-12 st

1 tim

Ingredienser

       Brotten

  • 200 g vaniljrån
  • 2 msk kokosolja eller 20 g smält smör
  •  ca 1 dl sötmandlar





Fyllning:

  • 300 g färskost t.ex Philadelphiaost
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kondenserad mjölk
  • Ca 150 g rostade & grovt hackade sötmandlar

 

Garnering:
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 8 st Raffaello bollar
  •  50 g vit choklad




  • Gör så här:
  1. Klä en springform 22 cm i diameter med bakplåtspapper både botten och sidor av formen.
  2.  Mixa vaniljrån, mandlar i en matberedare. Tillsätt kokosolja och mixa lite till.
  3. Tryck ut massan i springform. Ställ i frysen under tiden du förbereder fyllningen.
  4. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron i en halv minut i taget och rör om tills chokladen har smält helt. Låt sedan chokladen svalna.
  5. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med en elvisp på medelhastighet till en fast konsistens. Blanda i den smälta chokladen, kondenserad mjölk, kokosflingor och vänd försiktigt med en slickepott till allt har gått ihop.
  6. Ta ut formen ur frysen och häll hälften av smeten i formen. Grovhacka mandeln och strö över. Häll i resten av cheesecake smeten jämt. 
  7. Strö över kokosflingor, lägg på Raffaellobollar och vit choklad, som du enkel hyvlar med en osthyveln till breda flaggor.
  8. Ställ cheesecake i kylskåpet och låt stelna minst 1-2
    timmar. Går även bra att frysa cheesecake sedan tina i kylen några timmar innan serveringen.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.