KFC Fried Chicken

APRIL 09, 2021

Fried Chicken precis som på KFC. Ni måste testa!

4 port

35 min

INGREDIENSER

    • ca 2 kg kycklingklubbor
    • 1/2 dl farinsocker (brunsocker)
    • 2 dl kokt vatten
    • 1 msk timjan krydda
    • 5 dl gräddfil
    • 4 vitlöksklyftor
    • 2 msk flingsalt
    • Hela svartpepparkorn
    • 1 liter neutral rapsolja till fritering

      Panering:

      • 4 dl vetemjöl
      • 2 msk paprikapulver
      • 1 msk bakpulver
      • 1 tsk chilipulver

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att dela kycklingklubborna i ben och lår.
  2. Blanda vatten, brunsocker, salt och svartpepparkorn i en bunke. Lägg sedan i klubbor och låt marineras i kylen i ca 50-60 minuter.
  3. Ta upp kycklingklubbor ur marinaden (försök att inte ta med svartpepparkorn) och lägg dem i en stor påse. Häll i gräddfil och skaka påsen. Låt sedan stå i rumstemperatur ca 25 minuter.
  4. Panering : Blanda allt ihop och panera kycklingen i det kryddade mjölet.
  1. Värm oljan till 180 grader i en stor gryta. Fritera kycklingen cirka 5-7  minuter eller tills dem är färdiga. Låt rinna av på en hushållspapper. Lägg dem friterade kycklingen i en ugnsform och ställa in i ugnen på 160 grader för att kycklingen ska hålla sig varma och krispig tills det är dags att serveras.

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.