Pavlova med diam

FEBRUARI 19, 2021

Frasig marängtårta med fluffig grädde, knaprig diam och färska jordgubbar är som en dröm dessert till sommaren. Marängbotten kan du förbereda i förväg flera dagar innan och förvara i rummstemperatu och montera precis strax innan serveringen.

10-15 bitar

40-60 min

INGREDIENSER

Marängbotten:

  • 4 äggvitor 
  • 2,5 dl strösocker 
  • 1 nypa salt 
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2x 56 g daim 

Ganering:

 
 
  • 250 g jordgubbar
  • 100 g blåbär 

GÖR SÅ HÄR

  1. Marängbotten: Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet långsamt först till en skum.
  3. Tillsätt ättika och vispa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare tills äggvitan blivit  fast och blankt. 
  5. Klicka ut marängen på bakplåtspapper i en ugnsform 38 x 27 cm.
  6.  med höga kanter i ett jämnt lager. 
  7. Grädda marängbotten i ca 30-35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen vila i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Ta ut marängbotten och låt svalna helt.
  9. Dela marängen i mitten och ta sedan varje del och vänd upp och ner. Loss försiktigt bakplåtspappret.
  10. Fyllning: Vispa grädde med vaniljsocker fluffigt (vispa inte för länge).
  11. Montera precis innan serveringen. Lägg upp tårtbotten på ett fat, bred på ett lager med grädde och grovhackad daim. Lägg på andra delen och gör samma.
  12.  Garnera med färska jordgubbar, blåbär och mera diam -kross.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.