Knådfri morotsbröd i långpanna

5 Maj 2023

 Det här brödet kräver ingen knådning, det bara att  röra  ihop en deg  på bara några få minuter och låt jäsa. Resultatet blir saftig och fluffigt bröd. Ni måste testa!

1 plåt

1 tim

INGREDIENSER

    • 25 g färsk jäst 
    • 4 dl ljummen vatten 
    • 1 tsk socker 
    • 1 dl raps-eller solrosolja 
    • 4 dl rivna morötter 
    • 10-11 dl vetemjöl (spara ½ dl till utbakning)


    Gör såhär: 


    1. Lös upp jästen i vatten i en bunken. Tillsätt salt, socker och olja och rör om. 
    2. Tillsätt hälften av mjölet och rör om med en träslev. Vänd ner den rivna morötterna och fortsätt att röra om. Blanda ner  resten av mjölet, lite åt gången och sluta när det fortfarande är lite klibbigt. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i ca 30-40 minuter. 

    1. Klä en långpannan 30×40 cm med bakplåtspapper. Släpp upp degen på en väl mjölat bakbord. Mjöla dina händer och och platta jämna. Dela den i önskade stora bitar och strö över lite mjöl. Låt  sedan jäsa under  en kökshandduk i ca 30 minuter. 
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda  mitt i ugnen i  20-25 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt . 
    4. Ta ut brödet, låt svalna på plåten  täckt med en kökshandduk, ta ut bröden ur plåten och låt svalna helt  på ett galler. 

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.