12 mars 2024

Bakad cheesecake

med pistagekräm

Bakad cheesecake med spröda kaksmulor och härliga bitar av nötter. Krämig och mäktig – med pistagekräm som bara smälter i munen.

Den här cheesecaken är bakad, vilket jag inte gör ofta. Här kommer mina tips för att lyckas med din bakad cheesecake. Det är viktigt att alla ingredienser är rumsvarma, såsom ägg, färskost och vispgrädde. En annan sak att tänka på är att gräddningstiden inte bör vara för hög värme, om du vet att din ugn är ganska effektiv sänk värmen till 165 istället för 170 grader.  Efter ca 50 minuter ska du stänga av värmen och låt cheesecake stå kvar i eftervärmen. Cheesecake behöver stå i kylen i minst 5 timmar eller över natten för att sätta sig.

 

Bakad cheesecake med pistaskräm ..
Bakad cheesecake med pistagekräm
Bakad cheesecake med pistaskräm

10 -12bitar

1.5 tim

INGREDIENSER

ANNONS:

Edit Template

        Botten:

  • 20 st digestivekex ( ca 200 g)
  • ½ dl farinsocker eller strösocker 
  • 50 g smör, smält (till kexen)
  • 3 dl mix nötter ( t.ex valnötter, mandel och pistage)
  • 50 g smör,smält (till nötter)

Fyllning:

  • 600 g färskost, rumstempererad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg, rumstempererade
  • 2 msk majsstärkelse  eller ½ dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde, rumstempererad

     

Garnering:

  • 200 g pistagekräm
  • ca ½ dl pistagenötter, grovhackade 
  • Ätbara blommor 

GÖR SÅ HÄR

STEG 1: 

Sätt ugnen på 170 grader under -och övervärme..

Botten:  Fodra en springform (23-24 cm i diameter) med bakplåtspapper botten och sidor av formen.  

STEG 2:

Smält smöret. Mixa digestivekexen till fina smulor. Blanda smulorna med smör och socker. Tryck ut kexsmulor ordentligt i botten av en formen. Mixa eller grovhacka nötter och blanda med sirap  och smält smör.

STEG 3:

Fyllning: Rör ihop färskost med sockret , vaniljsocker och majsstärkelse till en slät smet. Tillsätt vispgrädde och  äggen. Vispa ihop till en slät smet.

STEG 4:

Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50-60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare 30 minuter.

STEG 5:

Ta ut cheesecake och låt svalna lite i rumstemperatur, ställ sedan i kylen och låt den svalna helt i kylskåpet,  hela  över natten. 

STEG:

Värm upp några sekunder pistagekrämen så den blivit följsam och bre över cheesecake. Dekorera med grovhackade pistagenötter runt om. 

ANNONS:

Edit Template

Du kanske också gillar

Lemoncurd
Nougat cheesecake Zofias kök
Mango- vit choklad & limecheesecake
Key lime pie
Lotus Biscoff cheesecake
Chokladcheesecake
Pannacotta cheesecake med vit chokad & passionsfrukt
Banoffepaj
choklad-pajj
Bakad cheesecake med pistagekräm
Pannacotta cheesecake med vit choklad
Frozen Blåbärscheesecake
Crème brûlée cheesecake
Cheesecake med lemoncurd
Rafaello cheesecake -Zofias kök
Ferrero Rocher cheesecake
Raffaello cheesecake
choklad-pajj
Daimcheesecake -Magiskt god daim cheesecake med dumle-garnacha på en pepparkaksbotten.
Bakad cheesecake med dulce de leche
Mango, vit choklad och passionsfrukt- cheesecake
Pannacotta cheesecake
Jordgubb-och vit chokladcheesecake
Pannacotta cheesecake med passionsfrukt & vit choklad
Oreo Cheesecake

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here