Pavlova med lemon curd, grädde, frukt och bär.

19 januari 2021

Pavlovatårta är en riktigt härlig dessert till en solig sommardag, och du kommer garanterat att imponera på dina gäster. 

Tips: baka marängbotten dagen innan, fyll och dekorera strax  före serveringen. En pavlovatårta ska vara krispig på utsidan och lite seg på inuti.

10-12 port

2 tim

INGREDIENSER

Marängbotten:

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl  strösocker 
  • 1 msk citronsaft

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • Ca 3 dl lemon curd recept >HÄR

Garnering:

  • ca 250 g jordgubbar 
  • 100 g hallon 
  • 100 g blåbär 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen till 120 grader.
  2. Separera äggvitorna från gulorna.
  3. Vispa upp äggvitan i bunke till ett fast maräng. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar.
  4.  Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en rund cirkel 20 cm i diameter. Skeda ut marängen så att kanterna är något högre än i mitten. För att göra fina mönster, blött en sked och dra uppåt runt hela marängbotten.
  5. Grädda marängen i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 
  6. Stäng sedan av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar tills den har svalnat helt.
  7. Koka lemon curd och ställ i kylen (det går jättebra att gör lemon curd dagen innan). 
  8. Vispa upp grädde med vaniljsocker.
  9. Lägg upp marängbotten på ett servering fat och varva med grädde, lemoncurd, och färska bär. Servera gärna direkt!

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.