Snabbt baklava med kondenserad mjölk

5 april, 2023

Det finns så många varianter och smaker av baklava men sött och knaprig ska var. Här kommer en snabb variant med  kondenserat mjölk, den blir fortfarande sött med smaken av kondenserad mjölken  gör den så otrolig god! Ni måsten testa! 

Här finns också videon på min Instagram. 

10-12 port

45 min

INGREDIENSER

  • 450 g filodeg
  • 150 g smör, smält
  • 200 g valnötter
  • 1 tsk kardemumma, mald
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk ( 397)

Topping:

  • 1 dl pistaschnötter ( fint malda)
  • Ätbara torkade blommor  

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175.  Smält smöret och låt svalna.
  2. Grovhacka nötter eller mixa i en mixer och blanda med kardemumma.
  3. Lägg två stycken filodegs-ark på varandra. Toppa med lite av nötterna och ringla över smält smör.
  4. Vecka filodegen  till en remsa med hjälp av fingertoppar från den korta sidan. Lägg på en form/plåt som rymmer den längden på filodegen.
  5. Fortsätt sedan att upprepa proceduren och lägg dem tätt intill varandra.
  6. Pensla med smält smör och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter eller tills den blir gyllene och frasig. Ta ut och låt svalna ca 5 minuter. 
  7. Ringla sedan över kondenserad mjölk ( du bestämmer själv hur mycket du vill ha av kondenserad mjölk). Toppan med pistaschnötter. 

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.