Pannacotta är en vinnare dessert i alla dessa former. Smaken är sötsyrlig och konsistensen är krämig en härligt smak av sommar.
4 port
30 min
INGREDIENSER
3 dl vispgrädde
1 påse vegegel eller 3 st gelatinblad
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller ½ tsk äkta vaniljpulver
2 dl gräddfil
Limesaft av 1 lime
Garnering:
100 vit choklad
ca 2 dl jordgubbar, frysta eller färska
Valfria kex att strö över
100 g färska jordgubbar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser (förutom gräddfil) i en kastrull. Koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna lite och blanda sedan ner gräddfil.
Om du använder gelatinblad: Blötlagda gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinet och lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
Häll upp i portionsglas (fyll en kannan och hälla upp pannacotta för att slippa kladd) Låt stelna i kylen i 3-4 timmar.
Mixa jordgubbarna med en stavmixer, lägg i en kastrull och värm upp.
Grovhacka chokladen och rör ner i den varma jordgubbspure. Rör om tills all choklad är smält, häll sedan över på pannacotta och ställ tillbaka i kylen för att ställa, det tar ca 1-2 timmar.