Pannacotta med jordgubb & vit chokladganache.

15 juni, 2022

Pannacotta är en vinnare dessert i alla dessa former. Smaken är sötsyrlig och konsistensen är krämig en  härligt smak av sommar.

4 port

30 min

INGREDIENSER

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 påse vegegel eller 3 st gelatinblad
    • 1/2 dl strösocker
    • 2 tsk vaniljsocker eller ½  tsk äkta vaniljpulver
    • 2 dl gräddfil
    • Limesaft av 1 lime
 

Garnering: 

  • 100 vit choklad
  • ca 2 dl jordgubbar, frysta eller färska  
  • Valfria kex att strö över
  • 100 g färska jordgubbar
Gör så här:
  1. Blanda ihop alla ingredienser (förutom gräddfil)  i en kastrull. Koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna lite och blanda sedan ner gräddfil.
  2. Om du använder gelatinblad: Blötlagda gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet ur gelatinet och  lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
  3. Häll upp i portionsglas (fyll en kannan och hälla upp pannacotta för att slippa kladd) Låt stelna i kylen i 3-4 timmar. 
  4. Mixa jordgubbarna med en stavmixer, lägg i en kastrull  och värm upp. 
  5. Grovhacka chokladen och rör ner i den varma jordgubbspure. Rör om tills all choklad är smält, häll sedan över på pannacotta och ställ tillbaka i kylen för att ställa, det tar ca 1-2 timmar.
  6. Garnera med jordgubbe och kexsmulor. 

GÖR SÅ HÄR

ANNONS:​

Liknande inlägg

# Zofias Kök, Ferrero Rocher 

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​