Pannacotta med mango och apelsin

29 dec, 2022

 

Lyxig vit choklad pannacotta i glas med smak av apelsin & mango. En perfekt dessert att servera efter en god middag. 

ANONNS:

4 port

1 timme

INGREDIENSER

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 påse vegegel eller 2 st gelatinblad 
  • 2 msk socker 
  • 2 dl naturell yoghurt   
  • apelsinsaft & skal  av 1 apelsin (ca 1 dl saft)
 
 

Mangosås:

  • 1 msk strösocker
  • ca 150 g fryst mango 


    Gör så här:
  1. Blanda vispgrädde, strösocker, vegegel och  vaniljpulver apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i 5 minuter.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i grädde och rör om tills chokladen är smält. 
  3. Rör ner yoghurt och häll upp i portionsglas och ställ i kylskåpet  för att stelna i minst 2-3  timmar (jag brukar förbereda kvällen innan).
  4. Mangosås: Lägg mango i en kastrull. Tillsätt socker och låt sjuda några minuter.
  5. Mixa mango med en stavmixer till en puré. Låt svalna någon och häll sedan över pannacotta låt stå i kylen en stund innan det serveras. Garnera med marängtoppar och citronmeliss.

ANONNS:

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

En snabbt variation av sushi Zofia kök

Sushi talrik

Sushi bowl  1 feb, 2023 En snabbt variation av sushi- tallrik som du gör på tonfisk. Perfekt när du har lite ris över från gårdagens

Till Receptet »
Koreansk kyckling Zofias kök

Koreansk kyckling

Koreansk kyckling APRIL 10, 2021 Ni kanske har märkt att jag älskar den asiatiska köket, och denna gången har jag testat att laga en koreansk

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.