Underbart god och enkel pasta med lövbiff i en gräddig sås.
4 port
20 min
INGREDIENSER
400 g lövbiff
300 g pasta, valfri sort
2-3 msk olja, till stekning
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond eller 1 buljongtärning
150 g riven ost, valfri
ca 20 g kruspersilja
1 nypa salt
2 krm svartpeppar
1 ½ dl pastavatten
25 g smör
Riven parmesan, till serveringen
GÖR SÅ HÄR
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen ( glöm inte att salta vatten lite).
Strimla lövbiffen tunns. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värme tills den är genomstekt och har fått en fin stekyta. Salta och peppra. Lägg över på en tallrik.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i samma stekpannan tills det har mjuknat.
Tillsätt soja, fond, grädden, och låt koka i 2-3 min på medelvärme.
Rör ner osten i såsen, tillsätt persilja och pastavatten. Vänd ner lövbiffen och blanda runt.
Tillsätt den kokta pastan i såsen, klick smör och blanda runt tills pastan är täckt av såsen.
Servera direkt med riven parmesanost på toppa med persilja och njut!