Orange Chicken

19:59 | MAJ 31, 2022

Inlägget innehåller annonslänk:

Om du älskar Chop Chop- Då kommer du älska denna rätt!  Orange chicken är en oemotståndligt god rätt som balanserar söta, salta och syrliga smaker perfekt. Den saftiga kycklingen, krispiga ytan och den smakfulla apelsinsåsen.

Om du vill ha en riktigt bra stekpanna kan jag verkligen rekommendera denna:  HÄR 

 

4 Proportioner

35 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Blanda dem sedan med yoghurt, salta och peppar. Se till att kycklingen är ordentligt täckt av marinaden.

2. Förbered paneringen genom att kombinera alla ingredienser i en djup skål. Doppa varje bit kyckling i paneringen, se till att de täcks jämnt. Låt kycklingen stå åt sidan.

3. För friteringen, värm upp olja i en djup kastrull. Fritera kycklingen i omgångar tills de blir gyllenbruna och krispiga, vilket tar cirka 2 minuter per omgång. Lägg dem sedan på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av.

4. Gör såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.

5. Värm upp en djup stekpanna med olja. Häll i såsen och låt den koka hastigt på hög värme.

6. Lägg de friterade kycklingbitarna i pannan och vänd dem så att de täcks helt av såsen. Toppa rätten med salladslök och strö över sesamfrön.

7. Servera den läckra rätten antingen med ris eller nudlar.

Liknande inlägg

# Zofias Kök, asiatisk mat, Orange chicken Asiatisk apelsinkyckling, en riktigt smarrigt rätt med mycket smak apelsin och lite hetta. 

Recept som kommer få dig lyckas i köket.