Kycklingfilé med pumpapuré & ugnsrostade rotfrukter

OKTOBER 07, 2020

Stekt kycklingfilé serveras med pumpapuré & ugnsrostade rotfrukter. Så gott med pumpapuré att servera till kyckling, fisk eller kött.

4 port

35 min

INGREDIENSER

 • 400 g kycklingfilé 
 • 2 msk kycklingfond 
 • 1/2 tsk curryn
 • salt & peppar efter smak 
 • 1 tsk allkrydda
 • olja till stekning
 • 25 g smör till stekning
 • 1 msk torkad dragonRotfrukt:

 • 3 st morötter
 • 3 st palsternackor
 • 1 fänkålen
 • 4-5 rödbetor
 • 1 spetskål
 • 2 hela vitlökar
 • 2 msk olivolja
 • 1 nypa örtsalt
 • Salt & peppar
 • persilja att toppa med

    Pumpapuré:

 • ca 1,5 butternutpumpa
 • krm  salt
 • krm svartpeppar 
 • 25 g smör
 • ca 1 dl riven parmesanost 
 • chiliflakes
 • 1-2 msk finhackad persilja 

GÖR SÅ HÄR

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skala och dela rotfrukter i klyftor, ta bort det yttersta skalet på vitlöken och skär bort toppen. Dela spetskålen i 4 delar. Ansa och skär fänkålen i skivor/klyftor. Lägg allt på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över olivolja. Salat & peppar.
 3. Rosta i mitten av ugnen i ca 40 min. Rör om en gång under tiden.
 4. Dela pumpan i 4 delar, ta bort kärnorna och lägg pumpa med skalet uppåt i en sil.  Fyll grytan med vatten ungefär till hälften och lägg silen i grytan och ångkoka pumpan under lock på låg värmen (3:an) i ca 45-50 minuter eller baka den i ugnen på tills köttet är mjukt. Det tar ca 45 minuter.
 5. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa slätt till en puré. Smaka av med samtliga kryddor tillsätt smör, riven parmesanost. Pressa ut de mjuka vitlöksklyftorna ur skalet (vitlöken som du har rosta tillsammans med rotfrukter) Fördela i portionsformar, riv mera ost och strö på chiliflakes. Gratinerar Purén i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter.
 6.  Krydda filéerna med salt, peppar, curry och allkrydda. Bryn filéerna i en het stekpanna med olja och sket på varje sida tills dem har fått fin färg och filéerna är genomstekta. Tillsätt smöret och dragon och låt filéerna brynas. Ös på med smöret. Ta bort  stekpannan från plattan och låt filéerna vila med locken på.

ANONNS:

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.