Vaniljpannacotta med lemoncurd

SEPTEMBER 14, 2020

Vaniljpannacotta serveras med lemon curd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker. Pannacotta är en av dem bästa efterrätterna jag vet, och ändå så enkel att göra.

4 portioner

60 min

INGREDIENSER

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 påse vegegel eller 3 st gelatinblad
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller 0,5  tsk äkta vaniljpulver
  • 1,5 dl naturell yoghurt  eller gräddfil


    Lemoncurd
  • 3 st citroner, saft + skal av 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g smör, rumsvarmt
  •  

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ihop alla ingredienser (förutom yoghurt) i en kastrull. Koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna några min. och blanda sedan ner yoghurt.
  2. Alt. till gelatinblad: Lägg gelatinet i kallt vatten och låt ligga ca 5 min. Krama ur vattnet ur gelatinet och  lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
  3. Sila gärna pannacotta pannacotta. Häll upp i portionsglas
    (fyll en kannan och  hälla upp pannacotta för att slippa kladd) Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.Vispa äggulor, ägg och socker i en skål med en ballongvisp.
  4. Lemoncurd: Tvätta citron noga. Riv skalet fint och pressa ut citronsaft.
  5. Lös ihop majsstärkelse med en lite del av citronsaft och blanda med resten av saften. Koka upp i en kastrull. Sila sedan av citronsaft för att få bort citronskalet.
  6. Häll den varma citronsaften i äggsmeten under omrörning, häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp under konstans omrörning tills citronkrämen har tjocknat.
  7. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt smöret i kuber och vispa in det i lemon curd.
  8. Häll över din lemon curd i en ren burk och låt svalna. Förvara i kyl.
  9. Garnera pannacotta med lemoncurd, Cantuccini. och citronmeliss.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.