Saftigt kycklinglårfiléer med vitlök, honung och citron serveras med pepparsås och stekt potatis. Så härlig kombination av sötma, syra och lite hetta.
ANNONS:
Edit Template
4 port
1 tim
INGREDIENSER
1 kg kycklinglårfilé
½ dl olivolja
1 tsk disonja senap
2 msk honung
1 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor, finhackade
Saft från 1 citron
1 näve färsk persilja, finhackad
1 tsk chiliflakes (justera mängden efter smak)
Salt och svartpeppar, efter smak
Pepparsås:
2 msk hela svartpepparkorn
25 g smör
1 schalottenlök, finhackad
1 dl köttbuljong
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
½ tsk soja (för färg och lite djup i smaken)
Salt efter smak
Lite persilja
GÖR SÅ HÄR
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg kycklinglårfiléerna i en plastpåse eller stor skål och häll över marinaden (spara lite av marinaden). Se till att kycklingen masseras ordentligt. Låt marineras i minst 1 minuter (gärna upp till 2 timmar) i kylen för bästa smak över natten.
Värm upp en stekpanna på hög värme.
Lägg i kycklinglårfiléerna och stek på hög värmen i ca 1-2 minuter per sida tills de får fin stekyta, sen ska du sänka värmen till medelhöga och stek ytterligare 5-6 minuter på varje sida. Se till att inte fylla stekpannan för mycket – stek i omgångar om det behövs. När kycklingen är genomstekt (innertemperaturen ska vara minst 72°C). Låt sen kycklingen vila en stund innan serveringen.
Såsen: Krossa pepparkornen lätt i en mortel.Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade schalottenlöken och låt den fräsa tills den är mjuk. Tillsätt de krossade pepparkorna och fräs i ytterligare några minuter så att smakerna kommer fram.
Tillsätt vatten, buljongen och låt den koka upp. Låt småkoka i 3-4 minuter tills vätskan reduceras något.
Häll i grädden och sojan. Rör om och låt såsen sjuda på låg värme i 10 minuter tills den tjocknar lite. Rör om då och då.
Sila sedan såsen genom en sil. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och lite finhackad persilja.