Palačinke är pannkakor, endas som skiljer sig är att man har kolsyrat vatten i smeten och att de ska vara väldig tunna. Och i Balkan oftast serveras pannkakor med nutella och hasselnötter som är väldigt populära.
Ca 10 st pannkakor
30 Min
INGREDIENSER
3 st ägg
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl kolsyrat vatten
1 msk strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Ca 1/2 dl matolja till stekning
Till servering
Bananer
Färska jordgubbar
Kivi
2 dl nutella
1-2 tsk florsocker
GÖR SÅ HÄR
Bölja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt kolsyrat vatten, mjölk och vispa ihop till en klumpfri smet.
Vispa ner ett ägg i taget.
Värm upp en stekpanna, häll i lite olja. Häll ett tunt lager smet ( ca 1 dl smet per pannkaka) i stekpannan och stek pannkakan gyllene ca 1 min på varje sida.
Servera med nutella, frukt och bär. Pudra på med florsocker.