Ugnsbakade vita bönor med hembakat bröd

OKTOBER 14, 2021

Barndomsmat- hembakat bröd och ugnsbakade vita bönor är en av de maträtter som mamma lagade ofta när jag var liten, och det var det bästa jag visste när jag kom från skolan och kände doften av nybakat bröd och vita bönor. Ibland mamma hade någon slags korv eller kött i men bara till helgen eller när vi skulle få gäster annars hade hon bara röd paprika i. Kött har vart en lyx vara hemma hos oss då mamma lagade bara till helgen och stora helger eller födelsedagar och till vardagsmat åt vi endast vegetariskt. 

Vita bönor som tillagas i ugnen på balkans vis, antingen i ett stor form eller portionsform som heter på makedonska- ”gravce na tavce” serveras med bröd och helst hembakt bröd. Jag har valt att använda färdigkokta bönor i förpackningen tycker att det går lite snabbare, men vill man använda torkade bönor det går jättebra. 

4 Portioner

35 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

ANONNS:

Ett enkelt brytbröd som du bara måste ha till vita bönor

12 St

35 Min

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

ANONNS:

# Zofias Kök, balkan mat, #Pljeskavica

Choklad och körsbärstårta zofias kök
TÅRTA

Choklad och körsbärstårta

Choklad och körsbärstårta 26 Maj 2023 Det här inlägget är i annonssamarbete med BBC Nordic  Choklad och körsbärstårta  Saftiga chokladbottnar, körsbärsmarmelad och cream cheese -frosting.

Recept »
Ugnsrostad potatis Zofias kök
TILLBEHÖR

Ugnsrostad potatis

Kryddiga potatis 19 maj 2023 Hur gott är inte potatis? Jag kan verkligen leva på bara potatis, man kan  göra så otrolig många varianter och

Recept »
jordgubbstiramisu Zofias kök
TÅRTA

 Jordgubbstiramisu

Jordgubbstiramisu 15 Maj 2023 Lyxig och sommarfrisk jordgubbstiramisu med mycket jordgubbssmak.Den här jordgubbstiramisu är en sommardröm som är ändå enkel att göra, det tar ca

Recept »

Recept som kommer få dig lyckas i köket.