Wienerbröd på färdig smördeg

MAJ 27, 2022

När du är sugen på något extra gott men det ska gå snabbt och enkelt. Här har jag en superbra tips på wienerbröd på färdig smördeg fylld med vaniljkräm. Servera gärna med färska jordgubbar och njut.

9 stbitar

60 min

INGREDIENSER

 

  • 1 pkt smördeg ( 255 g)

Vaniljkräm:

  • 2 tsk  vaniljsocker 
  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 msk majsstärkelse

    Glasyr:
    • 1 dl florsocker 
    • 1,5 msk vatten
    • Färska jordgubbar till serveringen 

GÖR SÅ HÄR

  1. Vaniljkräm: Häll mjölken i en kastrull, tillsätt äggulor, socker, vaniljsockret och maizena och koka upp på låg värmen under omrörning, koka tills den tjocknar. Ta av från värmen. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader:
  3.  Rulla ut smördegen. Dela smördegen till 9 st. lika stora fyrkanter.
  4. Lägg en klick vaniljkräm och vik in kanterna på varje fyrkant mot mitten ( tryck ordentligt). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Grädda i mitten av ugnen i 12-15  minuter, eller tills de blir gyllenbruna. 
  6. Ta ut och låt svalna en stund.
  7. Glasyr: Blanda florsocker med vatten i en skål  till en jämn glasyr. Späd med mer vatten om det behövs lite i taget tills glasyren är smidig .Ringla sedan lite glasyr över  och pudra med florsocker. Servera med skivade jordgubbar.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.