Filmjölkslimpa är verkligen super enkelt att baka och så gott, håller sig saftig i flera dagar går också bra att frysa in. Du kan byta ut till andra sorts nötter eller torkade frukter, jag har i min limpa fikon, russin och valnötter. 1 limpa
1 Limpa
70-90 Min
INGREDIENSER
4 dl vetemjöl
3 dl fi fiberhavregryn eller vanlig havre
5-6 st torkade fikon ( fin hackade )
1 dl linfrön
1 dl russin
1 tsk honung
1 dl valnötter grov hackade
4 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i filmjölk, honung och fikonen. Rör ihop allt till en kladdig smet.
Häll upp smeten i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter.
Ta upp limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.