HEM
OM ZOFIA
RECEPT
KONTAKT
Menu
HEM
OM ZOFIA
RECEPT
KONTAKT
SÖK
Filmjölksbröd
NOVEMBER 21, 2020
Filmjölkslimpa är verkligen super enkelt att baka och så gott, håller sig saftig i flera dagar går också bra att frysa in. Du kan byta ut till andra sorts nötter eller torkade frukter, jag har i min limpa fikon, russin och valnötter. 1 limpa
1 Limpa
70-90 Min
INGREDIENSER
4 dl vetemjöl
3 dl fi fiberhavregryn eller vanlig havre
5-6 st torkade fikon ( fin hackade )
1 dl linfrön
1 dl russin
1 tsk honung
1 dl valnötter grov hackade
4 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i filmjölk, honung och fikonen. Rör ihop allt till en kladdig smet.
Häll upp smeten i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter.
Ta upp limpan ur formen och låt den svalna under bakduk.
ANONNS:
Liknande inlägg
FRUKOST
Burrata macka
October 7, 2023
DRYCK
,
FRUKOST
Ingefärsshot med citron & honung
January 23, 2022
FRUKOST
Amerikanska pannkakor
April 21, 2021
BRÖD
,
FRUKOST
Filmjölksbröd
November 21, 2020
BRÖD
,
FRUKOST
Kesobröd med paprika och soltorkade tomater
July 12, 2020
Instagram
Facebook
Youtube
Recept som kommer få dig lyckas i köket.