Vit choklad- cheesecake i glas

JUNI 04, 2019

Vit choklad- cheesecake med granatäppelsirap marinerade jordgubbar & hallon.
Granatäppelsirap ger en härlig syra i den söta vita chokladen det passar verkligen så bra ihop.

4 portioner

25-30 min

INGREDIENSER

  • Ca 20 st. valfria kakor (jag har använt drömmar)
  •  200 g färskost
  •  2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vitchoklad

Marinerare jordgubbar/ hallon

  • 250 g färska jordgubbar
  •  100 g färska hallon
  •  3-4 msk granatäppelsirap

Dekorera:

  • Citronmeliss
  • Jordgubbar
  • Florsockr

GÖR SÅ HÄR

1. Haka chokladen och smält den i ett vattenbad eller mikro och låt svalna. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig och fluffig konsistens, tillsätt den smälta chokladen och fortsätt att vispa.  Vänd ner florsocker, vaniljsocker och vispa lite till.

2 .Lägg kexen i en fryspåse och smula sönder med händer tills allt blir till smulor.

3. Skölj och dela jordgubbar, hallon i mindre bitar och lägg dem i ett skål. Blanda sedan i granatäpplesirap.

4. Varva kaksmulor, cheesecake-smeten och dem marinerade jordgubbar, hallon i varje glas. Ställ sedan i kylen i ca 45 min. innan servering. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.