Churros

2 juli 2021

Nyfriterade och riktigt krispiga churros rullade i kanel och socker, doppa i choklad -sås  är svårt att stå emot.

Jag har testa mig fram några gånger innan jag fick dem perfekta churros, så du kommer garanterad att lyckas med dina churros på första försöket.

4-6 port

1 tim

INGREDIENSER

 

  • 4 dl vatten
  • 75 g smör
  • 1 nypa salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 l rapsolja, till fritering

 

Chokladsås:

Ingredienser:

  • 1 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

 

Till servering:

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
Gör så här:
  1. Koka upp vatten, smör, salt och socker i en djup kastrull.
  2. Sänk värmen och tillsätt lite mjöl i taget och blanda kraftigt, ställ tillbaka kastrullen plattan och rör om tills degen släpper från kanterna på kastrullen.
  3. Ta bort från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa med elvisp (degkrokar) till en slät smet. Låt svalna en liten stund.
  4. Värm olja till 180 grader i en djup kastrull.
Fyll en spritspåse med en mellan stor stjärntyll. Spritsa smeten i den varma oljan önskad långa bitar. Klipp av med en sax. Fritera churros några i taget tills gyllenbruna, vänd dem då och då. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper innan du rullar dem i kanel och socker.
  5. Rulla churros i socker och kanel. Servera med hemgjord chokladsås eller med smält choklad att doppa i, nougatsås.

 

Chokladsås:

 

    1. Tillsätt mjölk i en kastrull blanda ner socker, kakao och salt och rör allt. Koka upp på låg värme under omrörning ca 5-7 min eller tills den har tjocknat.
    2. Häll chokladsåsen i en glasburk och låt svalna i rumstemperatur.
    3. Förvaras sedan i kylen upp till 5-7 dagar.

GÖR SÅ HÄR

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.