Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater

AUGUSTI 09, 2019

Lättlagad recept på lax med spenat och soltorkade tomater i en krämig sås, kombination av smaker passar så otroligt bra ihop. Enkel, snabbt och supergott. Passar till pasta eller ris.

ANONNS:

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyfta 
  • 8 st soltorkade tomater
  • Ca 70 g färsk babyspenat eller fryst
  • 3 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk creme bonjour ( vitlök smak )
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt efter smak
  • Citronpeppar efter smak
  • Smör till stekning
  • Olivolja till stekning
  • Citronsaft av en 1/2 citron

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen 200 grader
  2. Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra.
  3. Ugnsbaka laxen i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Finhacka lök, pressa eller finhacka vitlök. Fräsa dem i en het stekpanna med smör.
  5. Strimla soltorkade tomater på längden om dem inte är det och lägg i stekpanna tillsammans lök och vitlök.
  6. Tillsätt spenaten i och låt fräsa någa minuter. Häll grädde, creme bonjour och tomatpuré låt sedan puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut laxfiléerna, ur ugnen och lägg det i spenatsås.
  8. Sätt på locket och låt puttra 3 minuter på låg värmen.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.