Lättlagad recept på lax med spenat och soltorkade tomater i en krämig sås, kombination av smaker passar så otroligt bra ihop. Enkel, snabbt och supergott. Passar till pasta eller ris.
ANNONS:
4 port
30 min
INGREDIENSER
4 st laxfiléer
1 stor gul lök
3 vitlöksklyfta
8 st soltorkade tomater
Ca 70 g färsk babyspenat eller fryst
3 dl matlagningsgrädde 15%
2 msk creme bonjour ( vitlök smak )
1 msk tomatpuré
Salt efter smak
Citronpeppar efter smak
Smör till stekning
Olivolja till stekning
Citronsaft av en 1/2 citron
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen 200 grader
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra.
Ugnsbaka laxen i ugnen i ca 15 minuter.
Finhacka lök, pressa eller finhacka vitlök. Fräsa dem i en het stekpanna med smör.
Strimla soltorkade tomater på längden om dem inte är det och lägg i stekpanna tillsammans lök och vitlök.
Tillsätt spenaten i och låt fräsa någa minuter. Häll grädde, creme bonjour och tomatpuré låt sedan puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut laxfiléerna, ur ugnen och lägg det i spenatsås.
Sätt på locket och låt puttra 3 minuter på låg värmen.