ANNONS:

Hemgjord Bounty

JULI 19, 2022

Browniebotten, fluffig maräng och täckt med en härlig chokladganache. Alltså vi snacka om MUMS, MUMS! Den bara smälter i munnen. Jag har inspirerats av en dessert från Balka som heter ”šampita” ( servera enbart som maräng) och är en stort favoriter finns på alla café.  Hemgjord bounty är så enkelt att göra och smakar exakt som dem du köper.

15 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

Ingredienser:

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk ( 397 g)
  • 1 dl kokosmjölk ( kan bytas ut mot vispgrädde)
  • 250 g riven kokos
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Topping:

  • 200 g mörk choklad 70% eller mjölk choklad 
  • 2  tsk kokosolja eller rapsolja
  • Riven kokos

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Kokos massan ska vara fuktig och lätt att forma. 
  2. Häll kokossmeten i en form 30 x 20 cm och platta ut kokosmeten,  ställ in i kylen i minst 2 timmar.
  3. Dela ut till bars 15  stycken bars och  forma dem med handen i den storlek du önskar. Ställ tillbaka de i kylen en lite stund.
  4. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt kokosoljan. Doppa bars i den smälta chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö på kokos på toppen och låt stelna. Förvara Bounty Bars i kylen.
  5.  

ANNONS:

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.