Frasigt och helt underbart gott. Jag har gjort dem på färdigköpt smördeg som man kan köpa från frysdisken. Det funkar med vilket märke som helst.
ANNONS:
Edit Template
9 st port
30-45 min
INGREDIENSER
250 g smördeg
2 äggula
½ dl strösocker
2 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
25 gram smör
2 tsk vaniljsocker
Topping:
Färska blåbär eller jordgubbar
Lite florsocker
GÖR SÅ HÄR
Vaniljkräm: Koka upp mjölken i en kastrull.
Blanda äggulor, socker, vaniljsocker och majsstärkelse i en bunke.
Häll den varma mjölken i äggblandningen samtidigt som du vispa och häll sedan tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme under konstant omrörning tills krämen tjocknar.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda väl.
Häll vaniljkrämen i en skål, lägg täck med plastfolie och ställ i kylen för att svalna.
Sätt ugnen på 190 grader.
Smördeg: Rulla ut smördegen och dela i 9 st plantor. Lägg plattorna i en muffinsform och tryck in. g
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter tills de har fått en fin färg.
Ta ut och låt svalna helt.
Spritsa eller klicka ut vaniljkräm i smördeg -skålar och toppa med blåbär eller jordgubbar. Pudra med florsocker och servera det direkt.