Saftig kycklingfilé ugnsrostade rotfrukter

20 Oktober 2021

Saftig kycklingfilé serveras med pumpapuré & ugnsrostade rotfrukter. Så gott med pumpapuré att servera till kyckling, fisk eller kött.

4 port

20 -25 min

INGREDIENSER

    • 4 st kycklingfiléer ( ca 800 g)
    • 2 msk kycklingfond
    • 1 tsk curryn
    • krm salt
    • krm svartpeppar
    • 1 tsk allkrydda
    • olja till stekning
    • 25 g smör till stekning
    • 1 msk torkad dragon
      Rotfrukt:
      • 3 st morötter
      • 3 st palsternackor
      • 1 fänkålen
      • 4-5 rödbetor
      • 1 spetskål
      • 2 hela vitlökar
      • 2 msk olivolja
      • örtsalt
      • salt & peppar efter smak
      • 1 msk finhackad persilja ( till topping)


      Pumpapuré:

      • ca 1,5 kg butternutpumpa
      • krm salt
      • krm svartpeppar
      • 25 g smör
      • ca 1 dl riven parmesanost
      • chiliflakes
      • 1-2 msk finhackad persilja

Gör så här:

      1. Rotfrukt: Sätt ugnen på 200 grader.
      2. Skala och dela rotfrukter i klyftor, ta bort det yttersta skalet på vitlöken och skär bort toppen. Dela spetskålen i 4 delar. Ansa och skär fänkålen i skivor/klyftor. Lägg allt på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över olivolja. Salat & peppar.
      3. Rosta i mitten av ugnen i ca 40 min. Rör om en gång under tiden. 
      4.  Pumpapuré: Dela pumpan i 4 delar, ta bort kärnorna och lägg pumpa med skalet uppåt i en sil.  Fyll grytan med vatten ungefär till hälften och lägg silen i grytan och ångkoka pumpan under lock på låg värmen (3:an) i ca 45-50 minuter eller baka den i ugnen på tills köttet är mjukt. Det tar ca 45 minuter.
      5. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa slätt till en puré. Smaka av med samtliga kryddor tillsätt smör, riven parmesanost. Pressa ut de mjuka vitlöksklyftorna ur skalet (vitlöken som du har rosta tillsammans med rotfrukter) Fördela i portionsformar, riv mera ost och strö på chiliflakes. Gratinerar Pure i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
      1. Kycklingfilé: Krydda filéerna med salt, peppar, curry och allkrydda. Bryn filéerna i en het stekpanna med olja och sket på varje sida tills dem har fått fin färg och filéerna är genomstekta. Tillsätt smöret och dragon och låt filéerna brynas. Ös på med smöret. Ta bort stekpannan från plattan och låt filéerna vila med locken på.

Liknande inlägg

En snabbt variation av sushi Zofia kök

Sushi talrik

Sushi bowl  1 feb, 2023 En snabbt variation av sushi- tallrik som du gör på tonfisk. Perfekt när du har lite ris över från gårdagens

Till Receptet »
Koreansk kyckling Zofias kök

Koreansk kyckling

Koreansk kyckling APRIL 10, 2021 Ni kanske har märkt att jag älskar den asiatiska köket, och denna gången har jag testat att laga en koreansk

Till Receptet »
Vegetariska Vårrullar

Vegetariska Vårrullar

Vegetariska Vårrullar 20:13 | JULI 16, 2022 Ca 25 st 30 Min INGREDIENSER 1 förpackning vårrulledeg  ( finns i asiatiska livsmedelsbutiker, ligger i frysen oftast)

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.