Edit Template

29 juli 2025

Chokladkaka med

kokos- & dulce de leche-täcke

Chokladkaka med kokos- & dulce de leche-täcke och len chokladtryffel

En saftig chokladkaka med ett krämigt lager av karamelliserad mjölk och kokos, toppad med en len chokladganache med en hint av kaffe. Den smälter i munnen, perfekt till en chokladälskare!

Chokladkaka med kokos- & dulce de leche-täcke

ANNONS:

Edit Template

8-10 bitar

1 tim + 2

INGREDIENSER

Chokladkaka:

  • 200 g smör, smält 
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker 
  • 1,5 dl farinsocker ( kan ersättas med strösocker) 
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vetemjöl 
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker
  • ca 1 dl chokladknappar eller 100 g grovhackad chokal 

 Kokostäcke: 

  • 300 g kokosflingor
  • 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche, ca 400 g)

Chokladganache: 

  • 200 g mörk choklad
  • 0,5 dl vispgrädde 
  • 30 g smör
  • 1  tsk snabbkaffe (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader under och över värmen. Klä en springform (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 
  3. Blanda ägg, strösocker,farinsocker  och salt i en bunke. Vispa lätt.
  4. Sikta ner mjöl och kakao, samt det smälta smöret, vanilj och rör om till en jämn smet ( vispa inte för länge). 
  5. Häll smeten i formen, strö lite choklad och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. När kanter börja bli gräddade och i mitten är det fortfarande lite kladdigt, då är det klart. Låt svalna en stund och ställ sedan i kylen för att stelna helt ca 30 min. 
  6. Blanda kokosflingor med karamelliserad mjölk i en skål. Bred ut  försiktigt över den avsvalnade kakan. Ställ i kylen under tiden du gör chokladtryffel.  
  7. Smält chokladen försiktigt tillsammans med vispgrädde, smör och snabbkaffe i en kastrull på låg värme eller över vattenbad. Rör till en blank, len ganache.
  8. Häll ganachen över kokoslagret och jämna till ytan. Låt kakan stå kallt minst 2 timmar (eller gärna över natten) så den sätter sig.
  9. Servera kall eller rumstempererad. 

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template