Kycklinggryta med tomat och lime

APRIL 09, 2021

En snabblagad kycklinggryta med mycket smak och kärlek i en och samma grytan. Älskar att laga alla slags grytor, det som är bra med grytor att man kan laga mycket utav och det blir både till matlådor och att frysa in. Den här grytan kommer garanterat att går hem både hos stora och små.

4 port

35 min

INGREDIENSER

    • 1 kg kycklingfilé
    • 1 gul lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackad 
    • 1 grön paprika
    • 2 msk kinesisk soja
    • 1 burk krossade tomater ( 400 g)
    • Salt och svartpeppar
    • 2 tsk honung eller socker  
    • 2-3 msk grön pesto ( gärna med basilika)
    • 1 dl vatten
    • 1 st lime, pressad
    • 2 st kycklingbuljong
    • Rosmarin, färsk eller torkad
    • Olja till stekning
    • 1 nypa chiliflakes 

GÖR SÅ HÄR

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat och kycklingen har får en lite stekyta.
    1. Häll ner krossade tomater, vatten och  tillsätt pesto, soja, honung och smula ner buljongen. Låt sjuda på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.
    2. Hackad paprika och lägg ner i grytan. Smaka av med salt, chiliflakes och peppar. Slutligen pressar i lime saften och toppa med rosmarin.  Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.