Spenat & ostfylld kycklingfiléer i tomatsås

APRIL 12, 2021

Kycklingfilé fylld med spenat och ost som sedan gratineras i ugnen i tomat och- parmesansås. Servera med nykokt pasta.

4 port

35 min

INGREDIENSER

  •  

    • 4 kycklingfiléer
    • ca 100 g babyspenat 
    • 2 dl riven valfri ost (jag har använt cheddar hårdost)
    • Olja till stekning
    • Salt & peppar 
    Tomatsås:
    • 1 burk krossade tomater  (400g)
    • 3 msk tomatpure 
    • 3 st vitlöksklyftor
    • ½ dl vispgrädde 
    • 1 dl vatten 
    • 2 tsk torkad eller fryst basilika
    • Salt & peppar 
    • 2 dl parmesanost, riven  
    • 1 grönsaksbuljong
    • 1 msk grön pesto
    • 2 msk kinesisk soja 

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Skär kycklingfiléerna längs långsidan men inte helt igenom. Salta och peppra. 
  • Hacka babyspenat, riv osten och blanda ihop i en skål (spara lite till topping). Fyll filéerna och fäst ihop med tandpetare.
  • Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingfiléerna 1-2 minuter på båda sidor tills dem har fått fin färg. Lägg över filéerna på en tallrik.
  • Tomatsås: Koka upp krossade tomaterna, tomatpuré (i samma stekpanna) och krydda med salt, peppar, basilika, smula ner buljongen och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt grädde, vatten, soja och pesto. Låt puttra några minuter. 
  • Rör ner parmesanosten och häll över tomatsåsen i en ugnsform. Lägg ner filéerna i tomatsåsen och toppa med riven ost och hackad spenat. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är klar. Riv sedan mera parmesanost på vid serveringen. 

Recept som kommer få dig lyckas i köket.