Snabb bearnaisesås

13 dec, 2023

Snabba bea-såsen är en förenklad variant av den klassiska bearnaisesåsen. Det är ett perfekt sätt att göra hemgjord bea-sås utan att det spricker. 

Jag har nu gjort en nyårsmeny utifrån det som jag serverar på nyårsafton. Kolla längre ner för flera recept. 

Krämig potatisgratäng eller vitlökspotatis med  bea-sås. 

ANONNS:

Edit Template

4 port

10 min

INGREDIENSER

Bea-sås:

  • 225 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt 
  • 1 msk dragon, torkad

Kött: 

    • 4 st entrecôte, i bit
    • 2-3 msk raps eller solrosolja 
    • 1 tsk flingsalt
    • 1 tsk svartpeppar, grovmald
    • 30 g smör 
    • 20 g timjan eller rosmarin, färsk 
    • 4 st  vitlöksklyfta,

GÖ SÅ HÄR

  1. Bearnaisesås: Smält smöret och värm det till 65 grader (den ska bubbla klart).
  2. Separera äggulor och lägg i en djup kanna. Tillsätt vinäger och  häll det heta smöret i en tunn stråle i under mixning (använd en stavmixer eller elvisp) tills allt smör är mixat och såsen är tjock och blank.
  3. Smaksätt med dragon och salt. Låt  stå i rumstemperatur innan serveringen. 

  1. Köttet: Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur minst 30-45 minuter före tillagning. 
  2. Salta och peppra köttbitarna och hetta upp en stekpanna  med olja. Stek köttet på båda sidor först snabbt. Ha i en klick smör, en hel vitlöksklyfta och örter mot slutet och ös köttbitarna med smöret. Om du har en termometer, ska köttets innertemperatur vara 54-55 grader.
  3. Lätt över nötter på en träbräda låt vila 5 minuter  innan du skär i bitar.
Vitlökspotatis
KLICKA PÅ BILDEN FÖR RECEPT
Krämig potatisgratäng
KLICKA PÅ BILDEN FÖR RECEPT
Chokladmousse -Zofias kök
KLICKA PÅ BILDEN FÖR RECEPT

ANNONS:

Edit Template

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.