Pizzabröd

20230119

Det här frasiga och ostiga pizza-brödet är riktigt gott t.ex soppor eller bara ställa fram på bordet innan mate som tilltugg. Så gott och det blir mycket uppskattat både hos stora som små. Ni måste bara testa!

4 port

15 Min

INGREDIENSER: 

Tomatsås:

  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 röd chili paprika 
  • 2 msk olivolja
  • 3  vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 tsk  flingsalt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk  strösocker
  • En näve färsk basilika eller 1 msk fryst 

Pizzabröd: 

  • 1 ljust bröd, grekiskt bröd eller limpa
  • 200 g ost, riven 
  • ca 100 g salami
  • 1 tsk oregano krydda 
  • 1 msk olivolja 
  • Några blad färsk basilika  

Gör så här:

  1. Tomatsås: Häll krossade tomater i en kastrull. Hacka vitlök, basilika och chili. Lägg ner i kastrullen. Tillsätt olivolja, socker, salt och peppar. Rör ihop allt. Låt tomatsås puttra på svag värme under lock cirka 30-45  minuter eller tills såsen blir mustig. Rör om då och då.
  1. Pizzabröd: Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skär rutmönster i brödet, men inte hela vägen ner i botten och lägg på en bakpappersklädd plåt. 
  3. Bre tomatsåsen i mellan varje bröd-ruta. Fyll med riven ost, salami och toppa med oregano krydda. Ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Servera brödet direkt och njut!

ANNONS:​

Edit Template

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​