Crème brûléen

dec, 2023

Crème brûléen med kardemumma och kanel är en perfekt nyårsdessert enligt mig.  

TIPS!

Har du ingen brännare?  Alternativt:  Sätt ugnen på 250 grader (grillfunktion). Strö över strösocker och placera brûléerna längst upp i ugnen tills sockret har smält och fått en fin färg. Det ska går väldigt snabbt ca 2-3 minuter.  

ANNONS:​

Edit Template

4 port

60 min

INGREDIENSER

      • 3 dl vispgrädde
      • 4 äggulor
      • 1 dl strösocker
      • 1 tsk kardemumma kärnor 
      • 2-3  msk strösocker (för att karamellisera)

         

        Topping:

        •  kanel, mald 
        • Bär 
        • stjärnanis, hela 

GÖ SÅ HÄR

 

    1. Sätt ugnen på 150 grader under och övervärme. 
    2. Mortla kardemummakärnor med socker. Häll vispgrädde i en kastrull tillsammans med kryddblandningen. Värm upp nästan till kokpunkten och dra sedan av från värmen. Låt det dra en stund. 
    3. Häll den varma gräddblandningen över äggulor i tunt stråle  under konstant  vispning.
    4. Fördela i portionsformar och placera dem i en ugnssäker form. Häll kokande vatten i formen så att det når halvvägs upp på formarna.
    5. Grädda crème brûleén i ugnen i ca 45-50 minuter eller tills de är fastna runt kanterna.
    6. Låt dem svalna i rumstemperatur och ställ sedan in dem i kylskåpet i minst 2-3 timmar, eller över natten, så att de får stelna.
    7. Strö socker jämnt över ytan och bränn till karamell med hjälp av en köksbrännare eller genom att placera formarna under en grill tills sockret smälter och bildar en knaprig yta.

ANNONS:​

Liknande inlägg

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.